Vanhusten viikkoa juhlittiin Akaassa


Valtakunnallista Vanhusten viikkoa 7.-11.10.2019 on juhlittu Akaassa monipuolisesti.

Torkonkartanossa vietettiin maanantaina palvelutalon 5-vuotisjuhlaa kahvittelun ja ohjelman merkeissä. Voimaa vanhuuteen - juhlaseminaarit pidettiin Akaassa tiistaina ja Urjalassa keskiviikkona. Tilaisuuksiin osallistui tupien täydeltä ihmisiä; Akaassa valtuustosali täyttyi ääriään myöten ja tuoleja kannettiin vielä aulaan saakka yleisöä varten.
 

Akaan juhlaseminaarissa puhunut kaupunginjohtaja Antti Peltola toi esiin ikäihmisten monipuolista merkitystä osana kaupungin elinvoimaisuutta.

 

Akaan ja Urjalan yhteistoiminta-alue valittiin mukaan Ikäinstituurin kolmivuotiseen Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan vuonna 2016. Sen tukemana on järjestetty ikäihmisille ohjattua liikuntatoimintaa, järjestetty koulutusta ja kehitetty liikuntaneuvontaa. Kohderyhmä on kotona ilman koti- tai hoivapalveluja asuvat iäkkäät ihmiset, joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia, yksinäisyyttä tai osallistumisvaikeuksia. Toiminta tuotetaan julkisen sektorin, järjestöjen ja ikäihmisten yhteistyönä kunnissa.

Ikäinstituutin mukaan Voimaa vanhuuteen -ohjelma on edennyt Akaassa sujuvasti. Sen avulla on synnytetty uusia toimintoja poikkisektorisena yhteistyönä ja tehostettu viestintää ikäihmisten terveysliikunnasta. Erityisesti kuntosalitoimintaa on kehitetty viime vuonna hienosti eteenpäin. Liikkumiskyvyn testaus, ravitsemustiedon antaminen sekä jatkoharjoitteluun ohjaaminen on lisääntynyt useassa ryhmässä.

Viimeisen toimintavuoden aikana tullaan valmistelemaan jatkosuunnitelmat sekä toimintamallit siihen, miten yhteistyön jatkuvuus taataan jatkossakin ikäihmisten terveysliikunnan kehittämiseksi sekä mahdollistamiseksi.

 

Suunnittelija Saila Hänninen esitteli juhlayleisölle hankkeessa tehtyjä toimenpiteitä.


Voimaa vanhuuteen -ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

www.voimaavanhuuteen.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi