Valtuuston kokous 31.5.2017

 Akaan kaupunginvaltuusto kokoontui keskiviikkona valtuustokauden viimeiseen kokoukseensa. Puheenjohtaja Saila Kallioinen avasi kokouksen käymällä läpi menneen kauden vaiheita. Puheessaan hän nosti esiin onnistuneista valtuustokauden projekteista alkunsa saaneen hyvinvointikeskuksen, loppuun asti rakennetun Torkonkartanon ja uuden lähes valmiin päiväkoti Onnin. Saila Kallioinen nosti esiin myös talouden tasapainottamisen ja sen, että ratkottavaa asioiden suhteen jää myös tulevalle valtuustokaudelle.

Tilintarkastaja Jorma Kesä piti puheenvuoronsa ja antoi palautteensa tilikaudesta 2016. Arvosanaksi valikoitui tilanteeseen nähden hyvä, koska talouden tasapainottamista on tapahtunut, mutta toki myös uuden valtuuston tulee jatkaa samaa tietä, jotta peruspalvelut pystytään Akaassa edelleen järjestämään. Tilintarkastaja puhui tulevaisuudesta ja tulevista SOTE-vaikutteista kuntakenttään. Kesä kertoi operoivansa tilintarkastuksia viiden maakunnan alueella ja huomautti samalla, että Akaan kiinteistökannan tilanne on vastaavanlainen monessa kunnassa.

Valtuusto käsitteli myös Akaa-kylttien tilannetta ja uusien väistötilojen hankintaa.

Akaan kaupunginjohtajan asemaa selvittäneen tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja Mika Pajasmaa piti alustuspuheenvuoron ja otti kantaa Aki Viitasaaren väitteisiin kiusaamisesta, josta kuntaliitto ja poliisi eivät löytäneet huomautettavaa. Puheenvuorossa käytiin yksityiskohtaisesti läpi koko tapauksen elinkaari ja miksi tilapäinen valiokunta esittää Aki Viitasaaren erottamista tai siirtämistä toisiin tehtäviin.

Puheenvuoroja erottamisen puolesta ja vastaan pidettiin pitkälle iltayhdeksään saakka.

Valtuusto äänesti siitä nauttiiko kaupunginjohtaja Aki Viitasaari valtuuston luottamusta. Äänestys päättyi 32–10 ja yksi tyhjä. Valtuusto päätti irtisanoa Aki Viitasaaren kaupunginjohtajan virasta Kuntalain 25 pykälän nojalla. Valtuusto päätti panna irtisanomispäätöksen täytäntöön heti ja samalla vapauttaa Viitasaaren tehtäviensä hoidosta äänin 32–11. Virkasuhde kaupunginjohtajana päättyy kuuden kuukauden irtisanomisajan kuluttua irtisanomisen toimittamisesta valtuuston päätöksellä äänin 32–11.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi