Valtuusto kokoustaa ensimmäistä kertaa sähköisesti


Akaan kaupunginvaltuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa sähköisesti keskiviikkona 22. huhtikuuta. Valtuutetut osallistuvat kokoukseen etäyhteyden avulla Teams-sovelluksessa.

Kokous on tuttuun tapaan kaikille avoin, ja sitä voi seurata klo 18 alkaen Akaan kaupungin Youtube-kanavalla.

Lisäksi yleisölle on myös järjestetty mahdollisuus katsoa lähetystä Toijalan Yhteiskoulun auditoriossa ja viereisissä luokkatiloissa. Yhteen tilaan otamme enintään 10 henkeä kerrallaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Käsiteltäviä asioita ovat muun muassa kaupungin hallintosäännön korjaaminen, Suomi-rata Oy:n osakkeiden hankinta ja Akaan hyvinvointikertomuksen raportti vuodelta 2019.

Etäkokoukset sujuneet hyvin

Kokouksessa noudatetaan valtuuston sähköisen kokouksen käytäntöjä. Kaikki valtuutetut pitävät kokouksen ajan videokuvaa päällä. Puheenvuorot pyydetään sovelluksen keskustelutoiminnon kautta. Puheenvuorot pidetään normaaliin tapaan suullisesti niin, että puhujan videokuva näkyy.

- Luottamushenkilöt ovat hienosti ottaneet haltuun uuden tavan pitää kokouksia eikä sähköisiin kokouksiin siirtyminen ei ole haitannut päätöksentekoa. Samalla tarkkaavaisuudella ja paneutumisella myös valtuuston kokouksessa saadaan varmasti tehtyä hyvät ensimmäiset sähköiset päätökset, kertoo Akaan kaupungin hallintopäällikkö Salla Saari-Männistö.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 8.4.2020 kieltänyt 13.5.2020 asti tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

Voit tutustua kokouksen esityslistaan sivulla Esityslistat ja pöytäkirjat

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi