Uuden yritysalueen rakentaminen käynnistyy

Uuden yritysalueen rakentaminen käynnistyy


Korkein hallinto-oikeus kumosi 180 hehtaarin Konhon alueen asemakaavasta tehdyt valitukset

Akaan uuden yritysalueen rakentaminen voi alkaa. Korkein hallinto-oikeus päätti kumota alueen asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta tehdyt valitukset elokuun 2014 lopussa.  

Konhon alueelle tulee lähivuosina liki 90 hehtaaria uusia tontteja teollisuuden ja elinkeinoelämän käyttöön. Akaan kaupunki aloittaa kunnallistekniikan rakentamisen alueelle mahdollisimman pian, kun katusuunnitelmat ovat valmistuneet. Kokonaispinta-alaa alueella on lähes 180 hehtaaria.

Uusi yritysalue nousee vetovoimaiselle paikalle valtateiden 3 ja 9 risteysalueelle vain parikymmentä minuuttia Tampereelta etelään. Alueen vahvuuksia ovat sijainti Helsinki-Tampere-Turku – kasvukolmiossa erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Alueella on myös ainutlaatuinen valmius pistoraiteen rakentamiselle pääradalta. Yritysalue tavoittaa 200 kilometrin säteellä jopa miljoonia suomalaisia.

Akaan kaupunki uskoo alueen houkuttelevan erityisesti raskasta teollisuutta ja logistiikka-alan yrityksiä.

–   Asemakaavoitetut tontit ovat lähtökohtaisesti suuria, mutta alueen ohjeellinen tonttijako mahdollistaa myös pienempien tonttien muodostamisen tarpeen mukaan, sanoo Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen.


Yrityspuisto tarvitsee nimen – kerro oma ehdotuksesi

Konhon alueelle syntyvälle yritysalueelle etsitään nyt uutta nimeä. Ehdotuksen voi jättää tämän linkin kautta 30.9.2014 asti. Nimen toivotaan olevan suomalaiseen suuhun sopiva, mutta samalla myös kansainvälinen. Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan iPad Air –tablettitietokone.

Akaan kaupunki on mukana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 16.–18.9.2014 pidettävillä Alihankinta-messuilla. Akaa esittäytyy VASKEn eli Valkeakosken Seudun Kehitys Oy:n osastolla.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, puh. 040 335 3207
Sijoitu sujuvasti Akaaseen –hankkeen projektipäällikkö Kristiina Salo, puh. 040 335 6098
sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi