Tuunauspaja avaa ovet nuorille

Tuunauspaja avaa ovet nuorille

 

RengasCenter Akaassa alkaa uusi, nuorille suunnattu tuunauspajatoiminta tänä syksynä. Ajatuksena on tarjota yli 13–vuotiaille akaalaisille nuorille paikka, jossa he voivat yhdessä rakennella, korjailla, tuunata tai entisöidä erilaisia kulkupelejä valvotuissa ja lämpöisissä tiloissa.

Paja toimii RengasCenter Akaan tiloissa osoitteessa Hallamäentie 3, Toijala. Ovet ovat auki nuorille perjantai-iltaisin klo 18-22.

Idea yhdessä tekemisestä lähti RengasCenter Akaan osakas Arttu Käpylältä, joka kokee nuorten ennaltaehkäisevän työn tärkeäksi.

– Olin keväällä Toijalan yhteiskoululla pidetyssä päihdeillassa. Nuorten tilanne herätteli ajattelemaan, voisinko tehdä jotain. Itselläni on kolme teini-ikäistä poikaa, mikä myös osaltaan vaikuttaa ajatusmaailmaan, Arttu Käpylä kertoo.

Tuunausiltojen toivotaan antavan nuorille mahdollisuuden ottaa vastuuta korjausprojekteista ja samalla oppia uutta yhdessä. Omaa kulkupeliä ei välttämättä tarvitse olla, sillä tarkoituksena on hankkia paikan päälle menopeli yhteisesti tuunattavaksi. Mukava yhdessäolo kuuluu asiaan, ja talon keittiössä voi keittää kahvit tuunailun lomassa. Paikalla on aina aikuisia valvomassa, että yhteisiä pelisääntöjä noudatetaan.

– On mahdollista, että nuoret työllistyvät tätä kautta kiireavuksi yritykseemme. Kannattaa siis tulla paikalle ja näyttää niin sanotusti kyntensä, sanoo Arttu Käpylä.

Pajatoiminnan lisäksi nuorille on tarkoitus järjestää liikennekasvatusilta Toijalan Autokoulun toimesta sekä keväällä koko perheen tapahtuma, jossa tuunatut kulkupelit pääsevät esille. 

Ensimmäinen tuunausilta järjestetään pajalla perjantaina 12. lokakuuta. Sitä ennen pidetään kaikille avoin tutustumistapahtuma torstaina 4.10. klo 19-21.

RengasCenter Akaan ja Toijalan autokoulun lisäksi pajatoiminnassa ovat mukana  Akaan kaupungin nuorisopalvelut, Etsivä nuorisotyö, Akaan seurakunta ja Akaan vanhempienverkosto.


 

Lisätietoja:

Arttu Käpylä / RengasCenter Akaa, puh. 0400 476 312, arttu.finnhuolto@gmail.com
Sari Laaki / Akaan kaupungin nuorisopalvelut, puh, 040 335 3059, sari.laaki@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi