Tutustu Akaan maisemiin – polkupyöräsuunnistus on käynnissä!


Kesällä on jälleen tarjolla hieno mahdollisuus tutustua Akaaseen polkupyöräsuunnistuksen merkeissä. Polkupyöräsuunnistus on jokavuotinen koko kesän kestävä tapahtuma, jonka ideana on innostaa kaikkia tutustumaan Akaaseen. Ympäri kaupunkia on sijoitettu 22 kirjaintunnuksin varustettua rastia. Näitä rasteja saa kiertää omaan tahtiin elokuun loppupuolelle saakka.


Pitkä historia ja aktiivinen nykypäivä


Polkupyöräsuunnistus on liikuttanut kesälomalaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 Kylmäkoskella ja on siitä lähtien järjestetty keskeytyksettä joka kesä. Kuntaliitoksen myötä vuonna 2009 tapahtuma laajennettiin koko Akaan alueelle.

Kuluvana kesänä rastit sijoittuvat tasaisesti Akaan kolmeen taajamaan. Toijalan kaupunkialue, Viialan tehdasalueet ja Kylmäkosken maaseutu tarjoavat jokainen erilaisen, mutta yhtenevän näkökulman Akaaseen. Kannattaakin napata lähimmät rastit vaikka työmatkan varrella sekä lähteä rauhassa pidemmälle tutkailemaan Akaan maisemia. Akaan maantieteellisestä keskikohdasta katsoen kaukaisin rasti sijaitsee Mellolassa Taipaleentien varressa. Rasteja on myös lähellä jokaista kolmea keskustaa.

Kauniina kesäpäivinä voi suunnata vaikkapa ihailemaan paikallisia vesistöjä. Rasti löytyy kaikilta kolmelta uimarannalta sekä monien muiden rantojen läheisyydestä: Vanajavettä pääsee ihailemaan peräti neljältä rastilta ja Jalannin ympärillekin on kiinnitetty kolme rastia. Vai mitäpä jos lähtisikin vaihteeksi pienemmille paikoille? Ja toki rastien väleilläkin on runsain mitoin kaunista kaupunkia katseltavaksi.

 

Monenlaisia palkintoja


Polkupyöräsuunnistus tarjoaa varmasti uutta nähtävää niin vakituisille akaalaisille, kesäasukkaille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin. Mikä parasta, reittiä voi mukauttaa kuntonsa ja kiinnostuksensa mukaan. Kaikilla kiinnostuneilla kilpapyöräilijöistä lapsiperheisiin on siten mahdollisuus osallistua tähän perinteiseen kesätapahtumaan.

Suunnistuskarttoja on saatavilla Toijalan ja Viialan kirjastoista, kaupungintalon neuvonnasta sekä Kylmäkosken olkkarilta aukioloaikoinaan. Kartan voi myös tulostaa tämän uutisen lopussa olevista linkeistä. Polkupyöräsuunnistus on käynnissä 6.6.-28.8.2016.

Pyöräilystä saa itselleen kuntoa ja hyvää mieltä. Suunnistuskarttaa seuratessa kulkeutuu eri puolille Akaata – ja ehkäpä kotikulmiakin tulee katsottua uudesta näkökulmasta.  Vähintään kymmenen rastia keränneet voivat lisäksi osallistua arvontaan palauttamalla täytetyn rastikartan 6.9. mennessä johonkin kartanjakopisteistä. Juhlavuoden kunniaksi palkintoina arvotaan yksi 200 euron ja kaksi 50 euron lahjakorttia.

----------

Toivotaan, että kaikki rastit pysyvät paikoillaan pyöräilijöiden ilona. Puuttuvista rasteista tai ilkivallasta voi ilmoittaa numeroon 040 335 3566.

Hyviä pyöräilyilmoja ja uusia elämyksiä!

Polkupyöräsuunnistuskartta

Rastipaikkatiedot

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi