Tossua toisen eteen Akaan Mesihölkässä

Tossua toisen eteen Akaan Mesihölkässä

 

Elokuun lopun Hunajaviikko ja Hunajahulinat saavat jatkoa Mesihölkästä, kun Akaan kaupunki ja Toijalan Vauhti järjestävät tapahtuman toista kertaa lauantaina 20. syyskuuta. Viime vuonna osallistujia oli 90, ja nyt järjestäjät odottavat vähintään samaa määrää.

– Iloksemme lähiseudun kuuluisuus, kansanedustaja Pauli Kiuru on jo ilmoittautunut M50-sarjan kympille. Mukavaa, että tapahtuma on huomioitu juoksupiireissä myös Akaan ulkopuolella. Lisäksi toivomme, että erityisesti akaalaiset kuntoilun ystävät osallistuisivat tapahtumaan, vaikkapa kaveri- tai työpaikkaporukoilla. Hölkässä on yleisten sarjojen lisäksi sarjoja niin aikuisurheilijoille kuin kilpa- ja kuntourheilijoille, Toijalan Vauhdin puheenjohtaja Heidi Hiden-Knuutila kertoo.

Mesihölkän tapahtumakeskuksena toimii Toijalan urheilukenttä. Juoksijat lähetetään matkaan klo 12. Kympin juoksijoiden kääntöpaikkana toimii Sontulan koulu, ja 26 kilometrin juoksijat jatkavat eteenpäin kiertäen Jalanti-järven.

– Kymppi on mukava reitti niin kilpa- kuin kuntourheilijoille. Kuntoilijoille tasainen vanhan Turun radan pohja on kevyt, ’tosijuoksijoille’ nopea. Lisäksi kymppi on virallisesti mitattu. Reitti tarjoaakin juoksijoille erinomaisen mahdollisuuden mitata kuntoaan vuodesta toiseen. Jalanti-järven lenkki on puolestaan vaihteleva ja kaunis. On itse asiassa pieni erikoisuus, että hölkässä voidaan kiertää keskellä kaupunkia sijaitseva kaunis järvi.

Hiden-Knuutila toivoo, että akaalaiset lähtisivät Mesihölkkään viettämään mukavaa syksyistä liikuntapäivää.

– Turun radan pohja ja Sontulan koululle johtava tie ovat turvallinen ja mukava alusta juosta ja kävellä. Osallistujien energian saannista huolehditaan molemmilla matkoilla huoltopisteillä, ja muistoksi jokainen saa Mesihölkkä-mitalin, hän kertoo.

 

Mehiläiskuningatarkin pörrää paikalla


Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantolan mukaan Mesihölkkä täydentää mukavasti makeaa tapahtumatarjontaa Suomen Hunajapääkaupungissa Akaassa.

– Hölkkätapahtuma on samalla loistava osoitus eri toimijoiden välisestä yhteistyöstä. Kannustusjoukkojenkin kannattaa lähteä paikan päälle, sillä luvassa on teeman mukaista oheisohjelmaa. Kisakeskuksessa pääsee maistamaan akaalaista hunajaa, ja myös mehiläiskuningatar on tulossa alueelle pörräämään ja jakamaan karkkia, Sini Kantola vinkkaa.

Mesihölkkään ehtii ilmoittautua ennakkoon Vauhdin kotisivuilla vielä keskiviikkona 17.9. puoleenyöhön mennessä. Ilmoittautua voi myös paikan päällä viimeistään tuntia ennen lähtöä. Lisätietoja Mesihölkästä löytyy Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

 

Teksti ja kuvat: Tuulikki Moisio / Toijalan Vauhti

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi