Tiedote Viialan Keskustan koulun sisäilman tilanteesta

Tiedote Viialan Keskustan koulun sisäilman tilanteesta

 

Viialan Yhtenäiskoulun sisäilmatyöryhmä kokoontui 4.5
Paikalla ollut DI Kari Immonen kertoi, että uusia päästölähteitä ei ole viime kerran jälkeen löytynyt. Ensi viikon aikana valmistuu raportti , joka kokoaa yhteen aiemmin löydetyt ongelmakohdat.

Periaatteellinen toimenpide-ehdotus Immosen ja Rakennusterveysasiantuntija Raimo Lajusen mukaan on se, että ruokala ja keittiö tulisi olla valmiina koulujen alkaessa samoin kuin ikkunoihin suoritettava aurinkosuojaus. Muuten tulevien korjauksien aikatauluista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Ensi viikolla alkaa urakoitsijoiden takuukorjauskierroksen katselmukset.Alustava arvio asiantuntija Immosen mukaan korjausten kestosta on tällä hetkellä puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen.

Professori Tuula Putuksen kanssa on sovittu uusista pöly- ja ilma näytteistä. Myös rakennenäytteitä tullaan ottamaan ja ulkokuoren vauriot vaativat lisätutkintaa.Tulossa on myös seurantatutkimuksia korjausten jälkeen.

Väistötila-asiat

Lisää oppilaita on siirretty Metsälinnaan ja Palokärkeen. 12 luokan väistötilat on pystytetty pihamaalle. Niiden ilmanjakoa vielä säädetään ja suoritetaan loppusiivous. Parakkien kosteusmittauspöytäkirjat toimitetaan ensi viikon alussa sekä samalla tuodaan esiin muita tarvittavia korjauksia. Maanantaina 15.5 alkaen väistötilat ovat luokkatilakäytössä.

 Korjausten valmistuttua kaikki tilat tarkastetaan ja todetaan käyttökuntoisiksi ennen oppilaiden saapumista.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi