Tekstiviestipalvelu käytössä nyt koko terveydenhuollossa

Tekstiviestipalvelu käytössä nyt koko terveydenhuollossa


Akaan kaupungin terveydenhuollossa on otettu helmikuussa 2014 käyttöön asiointia helpottava tekstiviestipalvelu. Hammashuollossa vastaava järjestelmä otettiin käyttöön jo viime syksynä.

Tarkoituksena on tehostaa toimintaa siten, ettei varattuja lääkärien ja hoitajien aikoja jäisi käyttämättä. Varatun ajan voi nyt myös peruuttaa tekstiviestillä. Lääkärin vastaanotoilla peruutus tehdään kaikkien lääkärin vastaanottojen (Toijala, Viiala, Urjala ja Kylmäkoski) osalta numeroon 040 335 4696.  Muiden osalta peruutus tehdään kunkin työntekijän ajanvarausnumeroon. Peruutettu aika tulee heti annettavaksi jonossa olevalle tai saman päivän ajanvaraukseen soittaville.

Uusi järjestelmä lähettää asiakkaalle muistutuksen vuorokautta ennen lähestyvästä vastaanottoajasta lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan luona. Työntekijän ja asiakkaan tulee varmistaa tutkimuspaikka aikaa sopiessaan.


Peruuttamattomista ajoista aiheutuu taloudellisia menetyksiä

Vastaanotoille tullessa hoitajat tarkistavat aina asiakkaan kotikunnan, osoitteen ja puhelinnumeron viestin lähettämistä varten. Asiakas voi tarkistaa hoitajalta tietojensa oikeellisuuden, ja hän voi myös kieltää tekstiviestien lähettämisen varatuista ajoista. Asiakkaiden matkapuhelinnumeroita ei kerätä ulkoisen palvelun kautta eikä numeroita luovuteta muille tahoille.

Peruuttamattomia aikoja on vuositasolla lääkärien vastaanotoilla reilu 200 ja neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa ja fysioterapiassa yhteensä noin 800. Aiempina vuosina hammashuollossa peruuttamattomia aikoja on ollut yli tuhat. Aikuisilta peruuttamattomista käyntiajoista peritään ns. sakkomaksu lääkärin ja hammaslääkärin vastaanotoilla, mutta muilta se ei ole lain mukaan mahdollista. Peruuttamattomista käynneistä on aiheutunut kaupungille taloudellisia menetyksiä. Tekstiviestimuistutuksen odotetaan vähentävän poisjääntejä varatuilta ajoilta.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin terveydenhuollon johtava hoitaja Maria Stenius, puh. 040 335 2420

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi