Sivistyslautakunta piti käyttömaksut ennallaan

Sivistyslautakunta piti käyttömaksut ennallaan

Sivistyslautakunta kokoontui torstai-iltana 2.11 Nahkialan koululle.  Sen asialistalla oli muun muassa yleistä talousarvioon liittyvää käsittelyä.

Varhaiskasvatuksen puolelta lautakunta päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että varhaiskasvatuspalveluiden ostopalvelutuksen kilpailuttaminen aloitetaan erilaisten toimenpiteiden seurauksena, joita ovat muun muassa kysyntätarpeen hoitaminen ja päiväkoti Toivon kiinteistön vapautuminen 1.8.2018 alkaen mahdolliselle uudelle toimijalle. Päiväkoti Toivo toimii osoitteessa Hämeentie 103.

Koulujen ja liikuntapaikkojen käyttömaksuja ei nosteta vuonna 2018 ja niiden maksuluokat nojaavat edelleen tunti- ja harrastajamääriin. Myös porrastukset, kuten missä tilassa harrastetaan ja onko kävijöissä paljon alle 16-vuotiaita vai aikuisia, otetaan huomioon käyttömaksoja määriteltäessä.

Muissa asioissa lautakunta keskusteli Viialan yhtenäiskoulun ja Rasin koulun oppilaiden väistötilatarpeista. Lautakunnan mielestä keskittäminen on tässä tapauksessa paras vaihtoehto ja ehdotetuista tiloista Viialan Yhtenäiskoulun oppilaille on Lempäälän väistötilat.

Sivistyslautakunta keskusteli myös Kirkonkylän koulun väistötilatarpeesta ja lautakunta toivoi, että sivistysjohtaja vie asian kiireellisenä seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen. Lautakunta esittää, että kirkonkylän oppilaille hankittava väistötila tuotetaan suorahankintana ja energiatehokkuuden on oltava luokkaa E 231< E-luku< 300.

Lisätietoja:

sivistysjohtaja Tero Kuusisto puh.040 335 3377

etunimi.sukunimi@akaa.fi


« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi