Sivistyslautakunta esittää Viialaan uutta yhtenäiskoulua


Akaan sivistyslautakunta päätti 16.5.2019 pidetyssä kokouksessaan esittää tekniselle lautakunnalle ja kaupunginhallitukselle, että Viialaan rakennetaan uusi yhtenäiskoulu.

Uuteen yhtenäiskouluun sijoittuisivat kaikki Viialan taajaman 750 oppilasta esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin. Lisäksi lautakunta esittää, että uudesta koulusta käynnistetään hankesuunnittelu sivistystoimen ja teknisen toimen yhteistyönä.

Yhtenäiskoulu tulisi nykyisen Hirvialhon koulurakennuksen paikalle. Vanha rakennus on tarkoitus purkaa.


Oppilaat hyötyisivät
 

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Tero Kuusisto kiittää valmisteluun osallistuneita. Hänen mielestään Viialan yhtenäiskoulun ja Rasin koulun yhdistäminen yhdeksi kouluksi tarjoaisi paljon mahdollisuuksia.

– Koulujen yhdistämisellä saataisiin erityisopetukseen lisää joustavuutta ja oppilashuoltoon yhtenäisyyttä. Ylipäätään se mahdollistaisi laajempaa henkilöstön yhteistyötä ja johtamista. Nämä vaikuttaisivat positiivisesti oppilaiden palveluihin. Yhtenäiskoulun etuja ovat myös yhtenäisen perusopetuksen lujittuminen opetussuunnitelmatyössä ja koulun toimintakulttuurin kehittämisessä, sanoo sivistysjohtaja Tero Kuusisto.

Kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä kouluasiaa 4. kesäkuuta, ja valtuuston 19. kesäkuuta.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Tero Kuusisto, puh. 040 335 3377 tai tero.kuusisto@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi