Sivistyslautakunta ehdottaa suorahankintaa

Sivistyslautakunta kokoontui eilen 3.10 ylimääräiseen kokoukseensa keskustelemaan Akaan akuutista väistötilatilanteesta.

Sivistyslautakunta ei itse voi tehdä asiasta lopullisia päätöksiä, vaan sen tehtävä on ehdottaa niitä kaupunginhallitukselle.

Kokouksensa päätteeksi ja runsaan keskustelun jälkeen sivistyslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Rasin tiloja ei käytetä väistötiloina vaan Rasin 3.-5. luokat liikkuvat Toijalaan ja 0.-2. siirtyvät Rasin asuntolaan.

Viialan Yhtenäiskoulun alkuluokkien yhdeksän ryhmää sijoitettaisiin siten, että neljä ryhmää menisi Vahalaan (Vahala on Hirvialhon pihassa oleva puuverhottu siirtorakennus) – Vahalan kolme luokkaa sijoitettaisiin Nuokulle ja Viialan kirjastolle. Kolme ryhmää siirtyisi seurakuntasalille kaksi ryhmää Keskustan koulun asuntolaan.  Musiikin opetus siirrettäisiin mahdollisesti Hirvialhon kiinteistöön. 

Myös sivistysjohtajan esittämä Rasin koulun käyttö mahdollisena väistötilatasoisena rakennuksena on edelleen pohdinnassa.

Suorahankinta on menetelmä jossa ostaja valitsee yhden tai useamman toimijan ilman hankintailmoituksen julkaisemista. Heidän kanssaan ostajapuoli neuvottelee sopimuksen ehdoista. Menetelmässä ei siis järjestetä tarjouskilpailua. Syyt suorahankintaan pitää olla perustellut ja yksi niistä on äärimmäinen kiire.

Sivistyslautakunta kokoontuu 5.10. ja 11.10. käsittelemään siirtokoulukilpailutuksen tarjouspyyntöluonnoksia. Alustavan aikataulun mukaan hallitus kokoontuu samalla teemalla 17.10. ja valtuusto 25.10.


Lisätiedot:

sivistysjohtaja Tero Kuusisto puh. 040 335 33 77

tero.kuusisto@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi