Sisäisen bussiliikenteen hinnoittelu uudistuu

 

Akaan sisäisen linja-autoliikenteen hinnoittelu uudistuu 1.1.2017 alkaen. Käyttöön otetaan Akaan oma kaupunkilippu, jonka kertamaksun hinta on aikuiselta 3,30 euroa ja lapselta (4-11v.) 1,70 euroa. Kaupunkilipun hinta on aina sama riippumatta siitä, kuinka pitkä Akaan sisällä kuljettu matka on.

Saatavilla sarjalippuja


Myynnissä on myös sarjalippuja 10, 22 ja 44 matkalle. Sarjalipuissa yhden matkan hinta laskee sen mukaan, mitä useamman matkan sarjalipusta on kysymys. Kymmenen matkan sarjalippu maksaa aikuiselta 30 euroa ja lapselta 16,70 euroa, 22 matkan lippu aikuiselta 61,80 euroa ja lapselta 36,30 euroa ja 44 matkan lippu aikuiselta 100,40 euroa ja lapselta 66,90 euroa.

Sarjalippu ladataan matkakortille, joka tulee ensimmäisen kerran hankkia Matkahuollon toimipisteestä. Tämän jälkeen kortille voi ladata lisää matkoja esimerkiksi sisäisen liikenteen busseissa ja R-kioskeissa.

Hinnat ovat voimassa Akaan kaupungin alueella liikennöivien, seuraavien bussiyritysten busseissa: Vesilahden Liikenne Oy (mukaan lukien Palvelubussi), Atomi Lines Oy, Bussiliikenne Koivisto Oy, Rautaveden Liikenne Oy, Valkeakosken Liikenne Oy ja Väinö Paunu Oy.

Palveluiden pariin


Uuden kaupunkilipun käyttöastetta tullaan seuraamaan kevään 2017 ajan, jonka jälkeen päätetään jatkosta.

– Toivomme, että uusi hinnoittelu kannustaa kuntalaisia käyttämään sisäisen joukkoliikenteen palveluita. Lipputuotteet on pyritty järjestämään helppokäyttöisiksi ja aikatauluja on kehitetty kuntalaisilta saadun palautteen pohjalta, sanoo Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa.

Aiemmin Akaan alueella oli käytössä Matkahuollon viralliset taksat, jotka perustuivat matkan pituuteen. Uuden kaupunkilipun sekä aikataulujen muutosten avulla halutaan helpottaa kuntalaisten mahdollisuutta päästä tarvittavien palveluiden ääreen julkista liikennettä hyödyntämällä.

 

Voimassa olevat Akaan joukkoliikenneaikataulut löytyvät Joukkoliikenteen sivuilta

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi