Sisäilmatyöryhmä: Viialan Yhtenäiskoulun Hirvialhon koulurakennus 6.9

Tilaisuuden aluksi Kari Immonen toi esiin, että Hirvialholla on tehty kesän aikana läpivientien korjauksia ja alipaineistusta seurataan mittarilla jatkuvasti. Painesuhteita seurataan kahdeksalla eri anturilla. Seitsemän niistä on luokkatiloissa ja yksi ryömintätilassa. Ilmanvaihtojärjestelmän säätö ja puhdistus tehdään syyslomalla, jonka jälkeen paineistusmittari siirtyy normaaliin seurantaan. Sama menetelmä on käytössä muuallakin Akaassa ja ammattitaitoinen henkilökunta osaa seurata siitä tulevaa dataa.

Hirvialhon ulkoseinissä eristevilloissa on mikrobikasvustoja ja pitkällä aikavälillä ne aiheuttavat oireita. Kyseinen raportti on ristiin tarkistettu homekoira-raportin kanssa ja koirat eivät näitä paikkoja merkanneet.

Immoselta tilattu kuntotutkimusraportti oli alun perin tilattu syyskuun loppuun ja se muutettiinkin elokuun loppuun. Tästä johtuen korjaussuunnitelma ei ole vielä valmis, koska Kari Immosen muut aiemmin sovitut työt on hoidettava.

Hirvialhon koulua koskevat asiakirjat ja raportit eivät ole saapuneet pyydetyssä aikataulussa terveystarkastusviranomaisille ja asia etenee käsittelyyn. Kaupungille saattaa tulla aiheeseen liittyen seuraamuksia. Yksi asia, josta tarvitaan selvitystä, on wc-istuinten määrä. Tähän kaupunki miettii ratkaisuksi esimerkiksi kuivakäymälöitä.

Työryhmässä tuotiin esiin, että päätös siirtokoulun hankkimiseen kiireellä on olemassa. Tällä saataisiin poistettua monta ongelmaa liittyen niin Keskustaan kuin Hirvialhoon.

Sivistysjohtaja Tero Kuusisto toi esiin, että vaikka siirtokoulua kuinka kiirehditään niin valmistelu vie pari kuukautta ja siirtokoulu on täällä enintään viiden tai kuuden kuukauden päästä.

Lisätietoja:

sivistysjohtaja Tero Kuusisto puh. 040 335 3377

tekninen johtaja Antti Kemi puh. 040 335 3270

etunimi.sukunimi@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi