Savolaiset opintomatkalla akaalaisten mehiläisten pesillä

Perjantaina 16.6 Akaaseen saapui bussilastillinen Pohjois-Savon HunajaSavo Hunajantuottajakoulutuksessa mukana olevia opiskelijoita. Koulutus on EU-rahoitteinen ja se on saanut rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Opetus järjestetään yhteistyössä Korpiahon Hunajan ja Hunajaluotsin kanssa. Hunajaluotsi on mehiläishoidon koulutus- ja kehittämispalveluja tarjoava forssalainen yritys. Heidän organisoimansa ”Mehiläisiä maatiloille”-hanke kouluttaa uusia hunajantuottajia
Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.Korpiahon Hunaja taas on nilsiäläinen perheyritys, jonka omistavat Markku ja Jaana Puumalainen. Yritys valmistaa hunajasta sekä elintarvikkeita että kosmetiikkatuotteita.

Mehiläishoidon peruskurssi on kaksivuotinen ja se on ensisijaisesti suunnattu jo maatalouden parissa työskentelevien tilallisten lisäelinkeinon harjoittamiseksi kertoi Korpiahon Hunajan hallituksen puheenjohtaja Markku Puumalainen, joka omassa yrityksessään vastaa monialaisesti hunajan sisäänostosta, mehiläishoidosta ja koulutuksesta. Puumalainen kertoi käynnin yhteydessä Korpiahon hunajan toimivan yhteistyössä pienten hunajatuottajien kanssa. He tuovat linkousta vailla olevan hunajan Korpiahoon, joka hoitaa kaiken muun aina itse linkouksesta markkinointiin. Puumalainen kertoi Akaan valikoituneen kohteeksi juuri mielenkiintonsa ja edellä käymisensä vuoksi. Puumalainen kertoi, että koko ala Suomessa on huomioinut Akaan mehiläiset ja kuntayhteistyön sen pohjalta markkinoinnissaan.

Kurssilaisia oli paikalla noin parikymmentä ja heillä on nyt menossa tarhaharjoitteluvaihe. Ravintola Leskirouvassa nautitun lounaan jälkeen Määtän Anni toi kaupungin terveiset hunajaisen imagon taustoista ja tulevista Hunajaviikoista. Samalla saatiin kuulla Risto Niilimäen hunajaesittely kaupunkitarhauksesta. Seuraavaksi matkalaiset jatkoivat iloisin mielin matkaa kohti Kylmäkoskea ja Riston pesiä.

 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi