Sampolan sali heräsi uuteen loistoon

Sampolan sali heräsi uuteen loistoon

 

Seurantalo Sampolan saliremontti on tullut päätökseen. Vuoden 2012 lokakuussa aloitetun remontin myötä sali on saanut täysin uuden ilmeen. Pinnat on laitettu uusiksi, ilmastointi on vaihdettu, vanha näyttämö on korvattu uudella ja irtotuolien sijaan salissa on nyt uusi, 102-paikkainen, koottava katsomo. Valoisa, tilava Sampola palvelee entistä paremmin akaalaisia yhdistyksiä ja toimijoita yhteisenä kokoontumis- ja juhlapaikkana.

Salin suunnittelu on Arkkitehtitoimisto Kimmo Linnovaaran käsialaa. Pääurakoitsijana toimi Rakennus- ja korjauspalvelu Pentti Leinonen. Remontin kokonaiskustannukset katsomoineen ovat vajaa 200 000 euroa, josta Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tukea on 52 000 euroa. Sampolan pääkäyttäjä Toijalan Näyttämö on kerännyt vuosien mittaan talkoilla rahaa nousevan katsomon rakentamiseen.

Akaan kaupungin rakennusinsinööri Jaakko Parviaisen mukaan Sampolaa odottaa parin vuoden sisällä ulkomaalaus. Reilun vuosikymmenen aikana rakennus on remontoitu kokonaan lattiasta kattoon.

Suuri kansanjuhla Sampolassa

Sampolan uuden salin avajaisia juhlitaan sunnuntaina 21.4.13 klo 15. Kahvitarjoilu alkaa jo klo 14 alkaen Akaan Seudun Ruskat ry:n emännöimänä.

Ohjelmassa on muun muassa Sampola-työryhmän puheenjohtaja Seppo Valkaman puhe, katsomoshekin luovutus kaupungille, sekä Team Kezin, Tanhurenttujen, Notkupoikien sekä Joska Josafatin esitykset. Tilaisuuden päätteeksi vanhan ajan lavatanssit soittavat triona Joska Josafat, Olli Kari ja Elina Lappalainen. Juhlaan on vapaa pääsy, ja sen järjestävät Sampola-työryhmä ja Akaan kulttuuripalvelut.

Aiemmin päivällä klo 11 kaupunki tarjoaa Sampolassa ilmaiseksi tamperelaisen Teatteri Mukamaksen koko perheelle kolmivuotiaista alkaen sopivan näytelmän Hölmöläiset, jonka kesto on reilu puoli tuntia.

Tervetuloa juhlimaan uutta ja uljasta Sampolaa!

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi