Sähköinen ilmoittautuminen käyttöön Toijalan terveysasemalla

Sähköinen ilmoittautuminen käyttöön Toijalan terveysasemalla


Toijalan terveysasemalla on otettu käyttöön ilmoittautumista nopeuttava sähköinen ITTE-ilmoittautuminen. Lääkärille ajan varanneet asiakkaat voivat ilmoittautua aulassa olevalla päätelaitteella.

Akaan avosairaanhoidon osastonhoitaja Sirpa Hämäläisen mukaan ilmoittautumislaite on kiinnostanut asiakkaita, joita on nyt viikon ajan opastettu ja neuvottu sen käyttöön. Hämäläisen mukaan ITTE-ilmoittautuminen nopeuttaa ja helpottaa asiakkaiden saapumista lääkärin vastaanotolle. Lisäksi automaatti vapauttaa ilmoittautumispisteen hoitajan aikaa muihin tehtäviin. Vapautuva hoitajan aika kohdistetaan suoraan potilastyöhön, lääkäreiden toimenpideavustuksiin sekä kirjallisten tehtävien hoitoon.

Tarkoituksena on, että vanhasta ilmoittautumispisteestä tulee syksyn aikana neuvontapiste. Neuvontapisteen aukioloajat ovat lokakuun 2014 alusta alkaen klo 8 - 10.30 ja 13–14.

– Neuvontapisteessä annetaan ohjausta ja neuvontaa sairauteen liittyvien käytännön asioiden hoitamisessa. Asiakkailla olevia paperireseptejä voi jättää neuvontapisteeseen uusittavaksi. Pääsääntöisesti reseptit uusitaan kuitenkin nykyään sähköisenä. Päivystyspotilaat eli kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan päivystyspisteessä. Päivystyspisteessä ei anneta edellä mainittuja neuvontapalveluita eikä oteta vastaan reseptin uusintoja, Sirpa Hämäläinen selventää.


Ilmoittautuminen onnistuu ajokortilla tai henkilökortilla

Tunnistautuminen päätelaitteella tapahtuu ajokorttia tai henkilökorttia käyttämällä. Kortti asetetaan lukijaan viivakoodi lukijaan päin. Tämän jälkeen laitteen näyttö ilmoittaa varatun ajan, lääkärin nimen ja vastaanottohuoneen. Tiedot poistuvat näytöltä automaattisesti 15 sekunnin kuluttua, joten seuraava asiakas ei pääse niitä näkemään. Ilmoittautumisen jälkeen asiakas voi istuutua odottamaan, että hänet kutsutaan vastaanottohuoneeseen. Automaatti palvelee myös englannin ja ruotsin kielellä.

Sähköinen ilmoittautuminen otetaan vähitellen käyttöön myös Toijalan terveyskeskuksessa hoitajan vastaanotolla, neuvolassa ja fysioterapiassa. Viialaan, Kylmäkoskelle ja Urjalaan automaattia ei näillä näkymin olla hankkimassa. Yhden laitteen kustannukset ovat noin 5500 euroa vuodessa.

Keskitetystä ajanvarauksesta hyviä kokemuksia 

Akaan kaupungin terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus on ollut käytössä nyt hieman yli kaksi vuotta. Lääkäreiden vastaanotolle aika varataan puhelimitse soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen puh. 040 335 2702. Sirpa Hämäläisen mukaan kokemukset ovat positiivisia.

– Vastausprosentti on jatkuvasti 88–89 prosentin luokkaa, mikä on todella hyvä määrä. Puheluita on vastaanottamassa keskimäärin neljä hoitajaa koko ajan. Kiireellisinä aikoina puhelinlinjoilla voi esiintyä ruuhkaa, mutta silloin suosittelemme asiakkaita jättämään takaisinsoittopyynnön, osastonhoitaja Sirpa Hämäläinen muistuttaa.


Lisätietoja:

Akaan avosairaanhoidon osastonhoitaja Sirpa Hämäläinen, puh. 040 335 2600


Teksti ja kuvat: Sini Kantola

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi