Rautatieaseman seudun elävöittäminen käynnistyy

Akaan kaupunki on aloittanut Toijalan rautatieaseman seudun elävöittämisen, mikä näkyy pian kuntalaisille katukuvassa. Uuden raidekahvilan ja yhteisötilan halutaan palvelevan kuntalaisia ja muualta tulevia sekä markkinoivan Akaata junamatkustajille.


Kaupunkikehitystoimi ja tekninen toimi haluavat kehittää asemanseudusta yhteisöllistä viihtymisen paikkaa, joka palvelee niin kuntalaisia, junamatkustajia kuin matkailijoita.

Asemarakennuksen päädyssä oleva tila ja pihalle tuleva konttirakennelma muodostavat kohtaamispaikan, johon on tulossa kahvilatoimintaa ja mahdollisuus erilaisten tapahtumien ja toiminnan järjestämiseen. Tarkoituksena on myös esitellä akaalaista osaamista ja tarjontaa, kuten paikallisia tuotteita, matkamuistoja ja lähiruokaa.


Yhteisötila ja raidekahvila

Asemarakennuksen yhteisötila toimii Akaan kaupungin ja kuntalaisten kohtaamispaikkana, jossa voidaan esitellä ajankohtaisia kaupungin suunnitelmia sekä kuulla kuntalaisia. Leikkisästi voidaan todeta, että sinne voivat kaikki tulla pohtimaan ollaanko Akaassa ”Oikeilla raiteilla”? Yhteisötilassa voidaan myös pitää kokouksia ja järjestää tilaisuuksia. Iltaisin ja viikonloppuisin se voi olla myös esimerkiksi nuorisotyön käytettävissä. Tilan vuokraamisesta päätti tekninen lautakunta 26. kesäkuuta.

Parhaillaan Akaan kaupunki kartoittaa paikallisia yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka olisivat halukkaita osallistumaan raidekahvilan toiminnan pyörittämiseen. Toimijoille avautuu tässä mahdollisuus myös varainhankintaan. Toimija voi vaihtua tiheälläkin syklillä, mutta tarjolla olevat tuotteet kaupunki haluaa pitää laadukkaina ja vakioina. Paikasta halutaan viihtyisä ja sellainen, jossa akaalaiset ja kaupungissa vierailevat voivat halutessaan viettää aikaa. Paikkaan tulee opasteet, jotka ohjaavat kulkijoita myös Toijalan keskustan palveluiden pariin.

Kokonaisuus lisää huomattavasti Akaan näkyvyyttä aseman seudulla. Akaan logot tulevat näkyviin sekä asemarakennukseen että kahvilaan. Veturimuseon puolelle on myös suunnitelmia Akaan näkyvyyden parantamiseksi.

Konttiin tuleva raidekahvila palvelee kahdessa kerroksessa. Ylemmästä kerroksesta on nimensä hengen mukaisesti myös näköyhteys Veturimuseoon, joten paikka tulee olemaan ainutlaatuinen.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335 tai antti.peltola@akaa.fi

Akaan kaupungin tekninen johtaja Jaana Koota, puh. 040 335 3517 tai jaana.koota@akaa.fi  

Akaan kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen, 040 335 3207, jyri.sarkkinen@akaa.fi

 

Akaan Toijalan rautatieaseman ikkunoita koristavat tällä hetkellä Näkymä-näyttelyn teokset.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi