Pohjois-Euroopan suurin lehtipuusaha tulossa Akaa Pointiin

Pohjois-Euroopan suurin lehtipuusaha tulossa Akaa Pointiin

 

Akaassa sijaitsevalle Akaa Point – yritysalueelle on suunniteltu merkittävän uuden toimijan, Valoisa Woodin, sijoittumista. Yrityksen edustajat ja Akaan kaupunki ovat kartoittaneet sopivaa aluetta Akaa Pointin 180 hehtaarin yritysalueelta. 

Valoisa Wood Oy on kesäkuussa perustettu puualan yritys, jonka taustavoimina toimivat kansainvälisen asiantuntijaosaamisen lisäksi yritykset Kärävä Oy, Matti Kontro Oy ja Urjalan Keinukaluste Ky. Valoisa Woodilla on tarve muutaman hehtaarin kokoiselle tontille, jolle sijoittuvat kokonaisuudessaan noin 10 000 neliömetrin suuruiset rakennukset. Niihin lukeutuvat lehtipuusaha, särmälaitos, lämpökeskus, kuivaamot, jatkojalosterakennukset ja varastot.

– Sahalaitos edustaa alansa huippua ja eroaa kaikin tavoin perinteisestä havupuusahasta. Tällä hetkellä Suomessa haapaa ei jatkojalosteta lainkaan, mikä on meidän erityisalaamme. Lisäksi meillä voidaan käsitellä koivua ja ylisuuria havutukkeja. Neuvotteluja Akaan kaupungin kanssa on käyty hyvässä hengessä alusta asti, kertoo Valoisa Woodin hallituksen puheenjohtaja Jorma Soini.

Sahalaitoksen tuotanto myydään lähes kokonaan ulkomaan vientiin, joka on jo aloitettu. Sahalaitoksessa henkilöstön tarve tulee olemaan 20–25 henkilöä.  
 

Merkittävä avaus alalle koko Suomessa


Akaan kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkisen mukaan Akaa Point -alueen käynnistyminen on koko kaupungin elinvoiman kannalta merkittävä asia. Alueelle on jo suunniteltu Liikenneviraston toimesta pistoraidetta ja raakapuuterminaalia.

– Puualan jalostustoiminta voisi hyvinkin olla tärkeä osa Akaa Pointin profiilia. Tällä hetkellä neuvotellaan Valoisa Woodin kanssa erilaisista mahdollisuuksista toteutuksen suhteen ja neuvotteluja on käyty todella hyvässä hengessä alusta asti. Tämän tyyppinen uusi liiketoiminta ei ole pelkästään Akaan asia vaan tämä on koko Suomen kannalta merkittävä avaus, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen.

Tulevaisuuden yritysalue Akaa Point sijaitsee Tampereen eteläisellä logistiikka-alueella, valtateiden 3 ja 9 kainalossa. Valmiina on vahva kaava, joka mahdollistaa joustavan maankäytön.
 
Valoisa Woodin sijoittumiseen on tarkoitus saada päätös tämän syksyn aikana. Akaan kaupunki tiedottaa asiasta lisää lähitulevaisuudessa.

 
Lisätietoja: 

Valoisa Woodin hallituksen puheenjohtaja Jorma Soini, puh. 0400 636 011
Akaan kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen, puh. 040 335 3207

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi