Pirkanmaan kulttuurirahaston apurahat haettavina

Pirkanmaan kulttuurirahaston apurahat haettavina


Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston apurahojen hakuaika on 10. tammikuuta ja päättyy 10. helmikuuta. Apurahoina jaetaan tänä vuonna 922 000 euroa. Varat jaetaan yleisrahastosta sekä 11:stä jakovuorossa olevasta nimikkorahastosta. Lisäksi jaetaan Suomen Kulttuurirahaston juhlavuoden apuraha 40 000 euroa yhdelle tai kahdelle hakijalle.

Pirkanmaan Kulttuurirahaston apurahat myönnetään yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille maakunnan kulttuuriin edistämiseen. Apurahat on tarkoitettu taiteen ja tieteen jatko-opintoihin ja tutkimustyöhön, taiteelliseen työskentelyyn ja erilaisten tiede-, taide- ja kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Rahasto tukee myös alueemme monipuolista kulttuuria ja yhteisöllisyyttä vahvistavia hankkeita, paikalliskulttuuria, lasten ja nuorten kulttuuria sekä kotiseututyötä.

Yli lukuvuoden kestävään väitöskirjan jälkeiseen tutkimustyöhön ulkomailla ei ole enää mahdollista hakea apurahaa Pirkanmaan Kulttuurirahaston haussa. Tätä tarkoitusta varten on perustettu post doc –apurahapooli. Lisätietoja osoitteesta www.postdocpooli.fi. Alle lukuvuoden mittaisten ulkomaisten post doc –vierailujen apurahat ovat edelleen haettavissa.

Vuonna 2014 jakovuorossa ovat seuraavat nimikkorahastot: Aamulehden 100-vuotisrahasto, Kaisa Ahosen rahasto II, Matti ja Helvi Heikkilän rahasto, Yrjö ja Marjatta Juharin rahasto, Aune ja Kalle Kaiharin rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Linnea Pirilän rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto ja Aino Valvaalan rahasto. Lisäksi haettavana ovat Matti Heikkilän nimikkoapurahat historialliseen, erityisesti Etelä-Pirkanmaan historiaa käsittelevään tutkimukseen.

Apurahahakemus sekä täytetään Pirkanmaan rahaston verkkosivuilla osoitteessa

http://www.skr.fi/fi/apurahat että postitetaan allekirjoitettuna paperitulosteena Pirkanmaan Kulttuurirahastolle.

Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.

Apurahat jaetaan Pirkanmaan rahaston vuosijuhlassa perjantaina 9.5.2014.

Vuonna 1961 perustettu Pirkanmaan rahasto on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta ja toteuttaa tarkoitustaan, Pirkanmaan maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, myöntämällä apurahoja ja palkintoja sekä järjestämällä kulttuuritoimintaa toimialueensa kunnissa.

Lisäohjeet: www.skr.fi/mkr/pi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi