Parmaco Oy perustaa toimipisteen Akaaseen

Erilaisia siirtorakennuksia lainaava Parmaco Oy perustaa uudet 1300 neliömetrin tuotantotilat Akaaseen. Yritys on vuokrannut Toijalasta Ilomäentieltä hallin siirtotilojensa varastointia ja huoltoa varten.

Parmaco Oy:n tilajohtaja Mikko Niemisen mukaan Akaa valikoitui paikaksi erinomaisen sijaintinsa ansiosta. Pääväylien läheisyys mahdollistaa siirtotilojen kuljettamisen rekoilla nopeasti joka puolelle Etelä-Suomeen, missä sijaitsee valtaosa yrityksen asiakkaista. Lisäksi Akaasta on lyhyt matka Parmacon pääkonttorille Tampereelle.

– Kun ajattelee Akaan keskeistä sijaintia erittäin hyvien yhteyksien päässä ja moottoritien läheisyyttä, niin parempaa paikkaa saa hakea. Siirtotilojen tarve on tällä hetkellä suurta ja ne siirtyvät nopeasti asiakkaalta toiselle, minkä vuoksi logistiikan sujuvuus on meille tärkeää, Mikko Nieminen kertoo.

Yhteistyötä akaalaisten yritysten kanssa

Lainaamisen välissä uudet ja käytetyt siirtorakennukset tarkistetaan vähintään kerran vuodessa, mikä edellyttää ympärivuotisesti lämpimiä tuotantotiloja. Parmacon tehtaat sijaitsevat Pyhäjoella ja Leppävirralla, ja lisäksi sillä on varastointitilaa ympäri Suomea, mm. Hyvinkäällä, josta kesän aikana kaikki elementit siirretään Akaan uuteen toimipisteeseen. Uudet tuotantotilat mahdollistavat elementtien tarkastuksen sekä mahdollisten muutostöiden suorittamisen lämpimissä sisätiloissa.

– Tämä on meille iso muutos. Akaan toimipistettä hallinnoidaan toistaiseksi Tampereelta käsin, mutta tulevaisuus näyttää, riittävätkö resurssimme näin, sanoo Mikko Nieminen.

Parmaco aikoo hyödyntää akaalaista osaamista siirtoelementtien korjaus- ja muutostöissä. Yhteistyötä tehdään ennestään tutun yhteistyökumppanin, Pirkanmaan Pro Oy:n kanssa.

Akaan tilat Parmacolle vuokraa paikallinen Toijalan Kone ja Kuljetus Oy. Parmacon tulolla on sille todella iso merkitys.

– Tavoitteenamme oli, että uuteen halliin tulisi ulkopuolinen toimija, ja Parmacon kanssa kaikki osui kohdalleen. Näinä aikoina on todella hienoa ja harvinaista, että vuokralainen löytyy nopeasti. Akaan kaupungille kuuluu kiitos siitä, että saimme hallille sujuvasti rakennusluvan ja rakennuksen valmiiksi, kiittää Mika Korpela Toijalan Kone ja Kuljetus Oy:stä.

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola toivottaa Parmacon lämpimästi tervetulleeksi Akaaseen.

– Kyseessä on merkittävä toimija sektorilla jossa kysyntä on voimakkaassa kasvussa, sanoo Antti Peltola.


Lisätietoja:

Parmaco Oy, tilajohtaja Mikko Nieminen, puh. 040 839 3320 / mikko.nieminen@parmaco.fi

Akaan kaupunki, kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335 / antti.peltola@akaa.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi