Osallistu jättiputken torjuntatalkoisiin



Tänä keväänä Akaassa kampanjoidaan jättiputken torjumiseksi. Tunnista jättiputki ja auta torjunnassa ilmoittamalla havainnoistasi Akaan alueella.

Valokuvanäyttely jättiputkista


Näyttely on nähtävillä Viialan kirjastossa 22.3. – 4.4.2016 (Solmukatu 3, 37830 Akaa). Näyttelyn järjestää Luontoturva Ky yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa. Näyttelyssä esillä olevat valokuvat on kuvannut Miia Korhonen Luontoturvasta.

Valokuvien tarkoitus on herätellä ihmiset tunnistamaan jättiputket ympäristöstään. Kuvissa näytetään jättiputken kehitys pienestä siementaimesta aina nelimetriseksi jättiläiseksi asti. Kukkineet jättiputket tunnistaa talvellakin pystyyn kuivuneista useamman metrin korkuisista varsista.

Opastus jättiputkien tunnistamiseen ja torjuntaan


Opastusta luvassa Viialan kirjastossa 22.3.2016 klo 18 – 19.30 (Solmukatu 3, 37830 Akaa). Puhumme myös vieraskasveista kotipuutarhassa. Opastuksen pitää Luontoturva Ky. Vapaa pääsy!


Jättiputkesta haittaa kasveille ja eläimille


Jättiputki on haitallinen vieraslaji Suomessa. Kansallinen vieraslajilaki ja vieraslajiasetus tulivat voimaan 1.1.2016. Näiden tarkoituksena on estää vieraslajeista aiheutuvia vahinkoja alkuperäisille eläin- ja kasvilajeille. Myös kiinteistönomistajan tai haltijan vastuuta korostetaan.

Akaan alueen jättiputkihavainnot voi ilmoittaa kaupungin nettisivuilla osoitteessa www.akaa.fi/palaute

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi