Nuorten etävalmennukselle hyvää palautetta asiakkailta

Etävalmennuksena toteutettava nuorten kuntouttava työtoiminta saa asiakkailta hyvät arvosanat. Nuoret antavat etävalmennukselle yleisarvosanaksi 5/5.

Valmentautujat ovat tyytyväisiä etävalmennuksen päivien aikataulutukseen, valikoituihin aiheisiin sekä valmennuksessa käytettäviin sovelluksiin. Nuorten mielestä etävalmennus on yksi nokkelimmista tavoista tehdä työtoimintaa kotoa käsin. Sen koetaan tarjoavan päivärytmin korjausta, sosialisointia ja liikuntaa. Annetun palautteen mukaan etävalmennuksen myötä on tullut tekemistä päivään ja myös opittu uutta. Nuorilta pyydettiin palautetta etävalmennuksesta sen kestettyä kaksi viikkoa.

Nopea digiloikka on vakuuttanut uutena toimintamuotona myös ohjaajat. Toiveena on, että eri sovelluksia ja poikkeusaikana saatuja kokemuksia voitaisiin hyödyntää työpajakentällä myös tulevaisuudessa. Tätä tukee myös nuorilta saatu palaute: ”Olisi kiva jatkaa myöhemminkin tätä. Ilman mitään koronavirusaikaa.”
 

Keskustelua ja kokkailua

Alle 29-vuotiaille akaalaisille suunnattu kuntouttavan työtoiminnan etävalmennus käynnistyi Akaan kaupungin nuoriso- ja työllisyyspalveluiden yhteistyönä 22.4.2020. Etävalmennusta toteutetaan siihen asti, kunnes työpajat avautuvat 1.6.2020. Mietinnässä on myös etävalmennuksen jatkaminen kesä-heinäkuussa.

Valmennuksen tavoitteena on ylläpitää nuorten vuorokausirytmiä sekä arjenhallintaa ja siten tukea arjen palautumista ennalleen yhteiskunnan tilanteen normalisoituessa. Lisäksi valmennuksen kautta on tarkoitus lisätä osallistujien digitaitoja. Etävalmennukseen ovat voineet osallistua kaikki nuoret, jotka ovat halunneet jatkaa poikkeusaikana kuntouttavaa työtoimintaa.

Nuoret ovat kokoontuneet kahdessa eri ryhmässä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–14. Jokaisella päivällä on oma teemansa, joihin liittyen nuoret pääsevät pohtimaan annettujen etätehtävien kautta omaa arkeaan tai tilannettaan. Päivän päätteeksi nuoret toimittavat tehtävät ohjaajan sähköpostiin kirjallisesti tai ottamiensa valokuvien kautta.

Etävalmennuspäivien aikana on yhdessä kokkailtu, ulkoiltu, katseltu työelämään liittyviä dokumentteja, keskusteltu ajankohtaisista aiheista ja uutisista, sosiaalisista taidoista, käytöstavoista, kotitöistä sekä vietetty aikaa yhdessä. Lisäksi ryhmissä on keskusteltu mm. lemmikeistä, jotka varsinkin poikkeusaikana tuovat iloa elämään sekä otettu valokuvia luonnosta ja arjen askareista. Kaikki tämä on toteutettu eri sovelluksia hyödyntäen digitaalisesti.

Lisätietoja:

Tanja Vallo, nuorisoneuvoja/työllisyyspalvelut puh. 040 335 3550

Marina Vunukainen, starttipajaohjaaja/nuorisopalvelut puh. 040 335 3672

 

Tanja Vallo ja Marina Vunukainen toivovat, että digiloikka jättää kuntouttavaan työtoimintaan pysyviä käytäntöjä.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi