Näkymän 2016 teemana Puu

 

Kesäisen NÄKYMÄ 2016 -ympäristötaidetapahtuman valmistelut ovat jo käynnissä Akaassa. Teemana on Puu. Haku on tänäkin vuonna teemallisesti kuratoitu ja kansainvälinen. Tapahtuman avajaisia vietetään perjantaina 1. heinäkuuta. Syntyneet ympäristöteokset ovat vapaasti nähtävillä elokuun loppuun asti.

Valittu puuteema on näkymällinen, myyttinen, metafyysinen, tieteellinen ja runollinen. Mytologisesti puu on usein tulkittu maailmankaikkeuden aistilliseksi kuvaksi tai selittäjäksi. Puu on monissa kulttuureissa elollisen luonnon tai koko maailman vertauskuva. Se on eräänlainen kosmologia - tapa jäsentää maailmankaikkeutta. Onko puu siis apuväline luomisen sekä tulevaisuuden ymmärtämiseen? Näkymässä puu jalostuu ja muuntuu uusiin ulottuvuuksiin. Innovatiivisia materiaalikokeilujakin on luvassa ekologisuutta unohtamatta.


Teoshaku käynnissä maaliskuun ajan

 

Näkymän teosten sijoituspaikkana on pääosin Nahkialanjärven ympäristö. Tänä vuonna tapahtuma ja teokset levittäytyvät myös laajemmin koko Akaan alueelle. Teoksiin saattaa siis törmätä myös yllättävissä paikoissa arkisilla reiteillä, yritysten pihoilla sekä katukuvassa. Puuteemateoksilla halutaan tavoitella aistikasta elinpiiriä sekä muokata ympäristöä luovuuden keinoin.

Ympäristöteosten valitsemiseksi avataan maaliskuun ajan kestävä julkinen haku. Myös lähialueen taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden toivotaan osallistuvan. Hakuohjeet tarkentuvat tapahtuman nettisivuille helmikuun aikana.

Varsinaisten sponsoreiden lisäksi uutena kokeiluna Näkymään etsitään ympäristöstään kiinnostuneita yhteisöjä ja yrityksiä. Niitä tarvitaan teosten mahdollistajiksi sekä teospaikkojen tarjoajiksi. Kokeilun tarkoitus on osaltaan mahdollistaa esimerkiksi taideopiskelijoiden panosta. Ota yhteyttä Näkymä-tuottajiin ja tule mukaan!

 

Kuraattoriksi tilataiteilija Pauli Ahopelto

 

Näkymä 2016 -tapahtuman kuratoinnista vastaa Pauli Ahopelto. Hän on Helsingissä asuva, mutta Tarttilassa työskentelevä tilataiteilija. Näyttelyn taustaorganisaationa toimii TaideAkaa ry yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa. Uutena taidetuottajana tänä vuonna toimii Niina-Anneli Kaarnamo Tallinnasta yhdessä akaalaisen Harri Salmisen kanssa.

Jo 14. kerran järjestettävä Näkymä tarjoaa tänäkin vuonna teemaluentoja, työpajoja ja yhteisöllistä tekemistä.

facebook.com/nakymaakaa ja nakyma.fi.

 

Lisätietoja:

Kuraattori Pauli Ahopelto, puh. 040 500 3770 / ahopelto(at)muu.fi

Tuottajat Niina-Anneli Kaarnamo, niinaanneli(at)gmail.com ja
Harri Salminen, salminen(at)pp2.inet.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi