Näkymä2017 -ympäristötaidenäyttelyn teoshaku alkoi

Näkymä2017 -ympäristötaidenäyttelyn teoshaku alkoi



Ensi kesän Näkymä2017 -ympäristötaidenäyttely Akaassa esittelee teoksia ITE-taiteen hengessä. Teemallisina painotuksina ovat luova osaaminen ja itse tehty elämä. Näkymä herättelee ja haastaa yleisönsä jo viidennentoista kerran. Näyttelyyn etsitään taiteilijoita ja teoksia julkisella haulla ja kuratoituna kartoituksena. Pääyhteistyökumppanina toimii ITE Pirkanmaalla -hanke.

Näkymä2017 -teoshaku on avoin niin ammattitaiteilijoille kuin kaikille ITE-teemasta kiinnostuneille itseoppineille taiteentekijöille. Haku on auki 16.4.2017 asti nakyma.opencurat.com -sivustolla. Avarakatseisuuden hengessä teosmateriaalia, tekniikkaa tai välinettä ei ole rajattu, vaan lähtökohtana on taiteellinen soveltuvuus paikalliseen ympäristöön, vuodenaikaan ja käytännön olosuhteisiin. Esille halutaan erityisesti arjen ympäristöissä syntyvää luovaa osaamista ja  omaperäistä nykykansantaidetta.


Uusia teospaikkoja etsitään


Pääasiallisena teosympäristönä on Nahkialanjärven sekä VR:n ja Veturimuseon alueet Toijalassa. Uusia teospaikkoja etsitään paikallisesti eri sidosryhmien ja yritysten elinpiiristä ja julkisista tiloista. Lähtökohtana on tarjota monipuolisen vuorovaikutteisesti teospaikkoja ITE-henkiselle taiteelle.

Taustaorganisaatiossa ovat Akaan kaupungin sivistystoimi ja Taide Akaa ry. Taiteellisina vastuuhenkilöinä jatkavat viime vuonna aloittaneet kuraattori Pauli Ahopelto ja tuottaja Niina-Anneli Kaarnamo.

Näyttelyaika on 1.7.–31.8.2017. Näkymään on vapaa pääsy. Avajaisia vietetään 30.6 Akaan Toijalassa. Lisätietoja ITE-taiteesta löytyy osoitteesta www.itenet.fi ja näyttelytietoja www.nakyma.fi ja facebook.com/NakymaAkaa -sivustoilta.

 

Lisätietoja:

Kuraattori Pauli Ahopelto, ahopelto(at)muu.fi
Tuottaja Niina-Anneli Kaarnamo, nakyma(at)akaa.fi tai puh. 040 335 3419

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi