Näkymä 2017 esittelee ITE-taidetta


Ensi kesän Näkymä2017 -ympäristötaidenäyttely Akaassa esittelee teoksia ITE-taiteen hengessä. Teemallisena painotuksena on luova osaaminen, jonka taustalta peilautuu itse tehty elämä. Näkymä herättelee ja haastaa yleisönsä jo viidennentoista  kerran. Näyttelyyn etsitään taiteilijoita ja teoksia julkisella haulla sekä kuratoituna kartoituksena.

Kevään kuluessa Näkymä-sivuille avautuva kansainvälinen teoshaku on avoin sekä ammattitaiteilijoille että kaikille ITE-teemasta kiinnostuneille itseoppineille taiteentekijöille. Avarakatseisuuden hengessä teosmateriaalia, tekniikkaa tai välinettä ei ole rajattu, vaan lähtökohtana on taiteellinen soveltuvuus paikalliseen ympäristöön, vuodenaikaan sekä käytännön olosuhteisiin. Esille halutaan erityisesti arjen ympäristöissä syntyvää luomaa osaamista sekä omaperäistä nykykansantaidetta.

Pääasiallisena teosympäristönä on Nahkialanjärven alue Akaan Toijalassa. Uusia teospaikkoja etsitään paikallisesti eri sidosryhmien ja yritysten elinpiiristä sekä julkisista tiloista. Viime vuonna aloitettua paikallista yritysyhteistyötä jatketaan ja kehitetään. Lähtökohtana on tarjota monipuolisen vuorovaikutteisesti teospaikkoja ympäristö- ja tilataiteelle. #Näkymä2017 -pääyhteistyökumppani on Maaseudun Sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hanke. Taustaorganisaatiossa jatkavat Akaan kaupunki sekä Taide Akaa ry. Taiteellisina vastuuhenkilöinä jatkavat viime vuonna aloittaneet kuraattori Pauli Ahopelto sekä tuottaja Niina-Anneli Kaarnamo.

Näyttelyaika on 1.7.–31.8.2017. Näkymään on vapaa pääsy. Avajaisia vietetään 30.6 Akaan Toijalassa. Lisäinformaatiota päivittyy  web-sivuille nakyma.fi ja facebook.com/NakymaAkaa.

 

Lisätietoja:

Kuraattori Pauli Ahopelto, ahopelto@muu.fi 
Tuottaja Niina-Anneli Kaarnamo, niinaanneli@gmail.com tai puh. 040 335 3419

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi