Näkymä 2016 -näyttelyn taiteilijavalinnat tehty


Akaassa jo 14. kerran järjestettävään Näkymä-ympäristötaidenäyttelyyn etsittiin teosideoita ja tekijöitä avoimella haulla. Tänä vuonna teemana oli puu ja se herätti runsaasti kiinnostusta. Teosideoita saapui viitisenkymmentä kappaletta. Mukaan niistä valikoitui reilu parikymmentä ehdotusta.

Kuratoinnissa painotettiin kokeellisuutta, ympäristöllistä vuorovaikutteisuutta ja ekologisuutta. Lista valituista taiteilijoista ja työryhmistä julkaistaan tapahtuman Facebook- sekä nettisivuilla www.nakyma.fi perjantaina 6.5. mennessä.

”Kesäistä Näkymä-maisemaa otetaan haltuun vaikuttavan aistikkailla ja orgaanisilla tilateoksilla. Puun taiteellisilla ulottuvuuksilla ympäristöa rikastuttaa myös muutama ulkomailta saapuva artisti”, kuraattori Pauli Ahopelto paljastaa.

Teosten ensisijainen sijoituspaikka on entuudestaan tuttu Nahkialanjärven ympäristö, mutta teokset levittäytyvät nyt myös laajemmin Akaan alueelle. Näyttely on vapaasti esillä yleisölle heinä- ja elokuun ajan. Avajaisia vietetään perjantaina 1.7.

Näkymä 2016 -näyttelyn kuraattorina toimii tilataiteilija Pauli Ahopelto Tarttilasta. Taidetuottajina tänä vuonna toimivat Niina-Anneli Kaarnamo Tallinnasta yhdessä akaalaisen Harri Salmisen kanssa. Näyttelyn taustaorganisaationa toimii TaideAkaa ry yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa.

www.nakyma.fi, www.facebook.com/nakymaakaa


Lisätietoja:

Kuraattori Pauli Ahopelto, ahopelto(at)muu.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi