Näkymä 2014 haluaa kiinnittää huomiota epäkohtiin

Näkymä 2014 haluaa kiinnittää huomiota epäkohtiin


Vuoden 2014 Näkymän teema on Näkevän sokeus. Uusi kuraattori, taiteen tohtori Mika Karhu haluaa teemalla ravistella ja herättää näkemään arjen epäkohtia, jotka ovat silmiemme edessä, mutta joita kieltäydymme näkemästä. Teema provosoi sekä taiteilijoita että katsojaa kyseenalaistamaan omia näkemyksiään.

- Päinvastoin kuin ajatellaan, taiteella ei ole mitään tekemistä kauneuden kanssa, vaan ajattelun. Taide on ajattelun väline. Se voi auttaa tekemään havaintoja ja mahdollistaa meitä hahmottamaan maailmaa, sanoo kuraattori Mika Karhu.

Karhun suunnitelmien mukaan ympäristötaidenäyttely Näkymän päänäyttämönä toimii edelleen Toijalassa sijaitseva Nahkialanjärven ympäristö, johon on tulossa joitakin isoja, kunnianhimoisia teoksia. Taiteilijoista Näkymään on kutsuttu Markku Hakuri, Tristan Hamel, Johanna Ilvessalo ja Anssi Taulu.  Akaalaiset taiteilijat osallistuvat yhteisellä teoksella tulkiten teemaa omasta näkökulmastaan paikallisina.


Päivölän opiskelijat valtaavat Ratamestarin talon

Kulttuuritalo Laaksolaan on luvassa Markus Renvallin videoteos sekä hiilipiirroksia. Keskeisellä paikalla Toijalan keskustassa sijaitseva Ratamestarin alueen historiallinen, puinen rakennus tullaan päällystämään neulegraffitein. Graffititeemaa toteuttavat  Päivölän uuden kuvataidelinjan opiskelijat ottaen kantaa epäkohtiin omista lähtökohdistaan.

Näkymä 2014 on 12. vuosittainen ympäristötaidenäyttely ja tapahtuma, joka järjestetään Akaassa. Näkymä-näyttely on kuraattorin ohjaama nykytaiteen läpileikkaus, joka tähtää omaleimaisella tavallaan ympäristötaiteen esilletuomiseen. Näyttelyn taustaorganisaationa toimii TaideAkaa ry yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa.

Näkymä tarjoaa tänäkin vuonna luentoja, nuorten työpajoja, oppilasyhteistyötä ja yhteisöllistä tekemistä. Ympäristötaiteeseen voi törmätä myös yllättävissä paikoissa arjen reiteillä sekä katukuvassa.

Näyttely on avoinna 13.6. - 31.8.2014 ja kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy.

Lisätietoa 18.1.2014 avautuvilta uusilta verkkosivuilta www.nakyma.fi tai
tuottaja Sofia Welling, puh. 040 335 3418, sofia.welling@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi