Nahkialan päiväkodilla vietettiin 70-vuotisjuhlia

Akaan Toijalassa sijaitseva Nahkialan päiväkoti vietti tiistaina 28.5. päiväkodin 70-vuotisjuhlaa päiväkodin pihamaalla.

70-vuotisjuhlassa nautittiin alkuun Akaan kaupungin sivistystoimen tarjoamat kakkukahvit ja mehut. Juhlan avasi Akaan  kaupunginjohtaja Antti Peltola. Hän kiitteli kutsusta juhlaan ja totesi näiden tilaisuuksien olevan ammatin hienoja puolia. Puheessaan Peltola korosti jatkuvuutta ja päiväkotien tärkeää työtä.

– Vahva varhaiskasvatus on Suomen kilpailukykyvaltti ja esimerkiksi Akaan vetovoimatekijä.

Tällä Peltola viittasi myös Akaan varhaiskasvatuskyselyyn, jonka tulokset olivat erinomaisia. Kokonaisarvosana asteikolla 1 – 6 oli Akaassa 5.

Peltola kertoi kuulleensa paljon positiivista Nahkialan päiväkodista.

– Nahkialan päiväkodin miljöö on viihtyisä. Se tarjoaa lapsille puitteet ajan viettämiselle ja aktiviteeteille täällä päiväkodissa. Oli mukava nähdä pihamaalla myös isot kivet, joista olen paljon kuullut.

Nämä kivet on ikuistettu myös juhlavuoden kunniaksi lasten suunnittelemaan Nahkialan päiväkodin logoon. Päiväkodin juhlan teema oli linna ja lasten esitykset oli nivottu tämän teeman ympärille. Lavalla nähtiin niin prinsessoja, ritareita kuin eläimiäkin. Nahkialan päiväkodin pihapiiri oli myös koristeltu teemaan kuuluvasti.

Juhlan päätti yhteinen leikkiosuus pirkanmaalaisen lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPumin PellePändin johdolla. Kotiinlähdön hetkellä päiväkotilaiset saivat tietysti maistuvat jäätelöt.

Päiväkoti on perustettu toukokuussa 1949. Sen historiaan kuuluu niin pihapiirissä sijainnut neuvolatoiminta samoin kuin vauvalakin.  Tällä hetkellä päiväkodissa toimii kolme ryhmää; 1 – 3 vuotiaat Kehrälinnut, 3 – 5-vuotiaat Silkkisiivet ja 3 – 5 -vuotiaat Saahinkaiset.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi