Minä ja Akaa – kuvakisa oli maisemien juhlaa

 

Akaan kaupungin ja Akaan Seudun Minä ja Akaa –kesäkuva sai liikkeelle erityisesti maisemakuvaajat. Nyt toistamiseen järjestetty kisa käytiin kahdessa sarjassa, 13-18 –vuotiaiden sarjassa sekä yli 18-vuotiaiden sarjassa.

Aikuisten sarjan voitti Jukka Hellström Viialan Luttusista otetulla kuvallaan Kesäillan väriloistoa. Raati perustelee valintaa näin: ”Kuvassa on tunnistettava akaalainen maisema, jossa silmä lepää. Kesäillan levollinen tunnelma on tavoitettu upeasti. Kuva on teknisesti harkittu ja taidolla toteutettu, ja selkeästä aiheesta huolimatta siinä riittää paljon katseltavaa.”

Kuvakisan lasten ja nuorten sarjan voiton vei Jere Isberg Combustion-kuvallaan. Englanninkielinen nimi tarkoittaa palamisreaktiota tai palamista. Voimakas maisemakuva puhutteli raatia: ”Kuvaajan oma persoona ja tyyli ovat selvästi nähtävillä. Värimaailmaa on muokattu taitavasti korostamaan dramaattista tunnelmaa.”

Palkintoina on lahjakortit akaalaisiin liikkeisiin voittajien valinnan mukaan. Lasten ja nuorten sarjassa lahjakortin arvo on 100 euroa, ja yli 18-vuotiaiden sarjassa 150 euroa.


Pörriäinen ilahdutti


Voittajakuvien lisäksi raati haluaa antaa kunniamaininnan Seppo Santalan otokselle Korvaamaton työläinen. Perusteluina valinnalle oli kuvan pirteä värimaailma ja pörriäisaihe, jotka saavat katsojan hyvälle tuulelle. Raati arvostaa, että kuvaaja on mennyt lähelle kohdetta. Teknisesti tarkka kuva viestii hunajaisen Akaan teemaa.

Minä ja Akaa -kuvakisalla etsittiin persoonallisia kuvia, jotka kertovat kuvan keinoin olemisesta ja elämisestä Akaassa. Aikuisten sarjaan lähetettiin yhteensä 13 kuvaa, ja lasten sekä nuorten sarjaan 3 kuvaa.

Kilpailuraatiin kuuluivat Akaan Seudusta toimittaja Tarja Antola, ja Akaan kaupungilta kirjastonhoitaja Merja Eloranta, nuoriso-ohjaajat Laura Oksanen ja Johanna Ala-Pappila sekä viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi