”Mehiläinen lemmikkinä” – tarkoittaa seikkailua


Hunajaviikoilla syyskuussa järjestettiin Mehiläinen lemmikkinä-kirjoituskilpailu ja Viialan yhtenäiskoulun 4 A- ja C-luokat kunnostautuivat osallistumalla monella erilaisella tarinalla kilpailuun. Toisten sadut olivat yksilötöitä ja toisten paritöitä. Tyyli oppilailla oli luonnollisesti vapaa.

Lokakuussa Akaan kirjaston Merja Eloranta, Akaan Seudun toimittaja Tarja Antola ja Akaan kaupungin edustaja Anni Määttä kokoontuivat miettimään tarinoiden taustoja ja palkittavia kertomuksia.

Valinta oli luonnollisesti erittäin vaikea ja raati luki kukin tahoillaan tarinoita useaan kertaan.

Raadin yllätti se, että lähes jokaisessa tarinassa käsiteltiin kiusaamista. Tämä oli opettajien Riitta Laukkasen ja Julia Talvitien mukaan kummunnut ilman alustusta, joten selvästi aihe puhuttaa oppilaita. Siihen saattoi toki vaikuttaa myös se, että yleensä mehiläinen on pistämisen pelon takia turhaan yrmitty eläinlaji.

Useassa tarinassa oli samankaltaisuutta myös siinä, että niissä oltiin valmiita asettumaan pienimmän puolelle.

Nykyaika oli hauskalla tavalla mukana useassa tarinassa. Eräs hilpeä kohta oli yhdessä kertomuksessa lause, jossa tyttö meni tiettyyn kohtaan latoa, ”koska siellä on paras wifi.”

Molemmat luokat kokoontuivat perjantaina 10.11 yhteen Hirvialhon luokaan ja Tarjan ja Annin muodostama raati-edustus saapui palkitsemaan osallistujia. Tilanteen iloisuutta lisäsi samaan aikaan keskusradiosta kuulunut Hirvialhon Nenäpäivän terkkulähetys.

Koska molemmat luokat olivat kirjoituskilpailussa niin aktiivisia, oli palkitsijoilla mukana karkit ja trippimehut, joilla muistamisten lomassa herkuteltiin.


Palkintosijoille tiukassa kisassa selvisivät:

1. Kaisa Häikiö, 4C/Mehiläinen lemmikkinä

2. Anni Lahtinen 4C/Mehiläisen silmistä laukkakilpailut

3. Ilias Repo ja Kaapo Savolainen, 4A, Mehiläinen lemmikkinä 

Kunniamaininta: Elsa Ylönen 4C, Mehiläinen lemmikkinä

 

Palkitut saivat kirjapalkinnot, Akaa-spinnerit ja Akaan Seutu-muistitikut.

 

Kiitos, että osallistuitte ja otitte mehiläisen lemmikiksi!

Tarinat ovat luettavissa keskiviikkona 15.11 Akaan Seudusta.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi