Mangaanipitoisuus verkostovedessä laski normaaliksi

Mangaanipitoisuus verkostovedessä laski normaaliksi


HS-Veden Akaan vesijohtoverkostossa veden mangaanipitoisuudet ovat laskeneet normaalille tasolle. Viikon 35 näytteissä mangaania oli alle 40 mikrogrammaa litrassa, joka on Akaan alueella tyypillinen määrä ja alittaa talousvesiasetuksien (STM 401/2001. ja 461/2000) laatusuosituksen.

Myös jatkossa HS-Vesi ja Valkeakosken terveysvalvonta seuraavat mangaanipitoisuutta ja veden laatua viikoittaisilla tarkkailuohjelman mukaisilla näytteillä.

Verkostoa huuhdellaan

Syksyn aikana HS-Vesi huuhtelee Akaan vesijohtoverkostoa tehostetusti, jotta mm. mangaanisakat saadaan huuhdottua pois. Verkostojen huuhtelu on tärkeää, jotta erityistilanteissa kuten veden virtaussuunnan muuttuessa asiakkaille tuleva vesi olisi mahdollisimman hyvää. Verkostojen huuhtelu on tänä vuonna erityisen tärkeää, koska Hämeenlinnasta Akaan Toijalaan rakenteilla oleva vesijohto valmistuu ja otetaan käyttöön joulukuussa 2014. Tässä yhteydessä veden virtaussuunta vaihtuu ja aiheuttaa mahdollisesti värivirheitä veteen.

Näiden käyttöönoton aikaisten ongelmien välttämiseksi HS-Vesi pyrkii ennakolta mahdollisimman tehokkaaseen verkostojen puhdistukseen. Verkostojen huuhteluiden aikatauluista tiedotetaan tarkemmin lähempänä toteutusta.

Lisätietoja:

www.hsvesi.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi