Makeaa menoa Hunajaviikoilla - Kenestä Vuoden Kuhnuri?

Makeaa menoa Hunajaviikoilla - Kenestä Vuoden Kuhnuri?


Suomen Hunajapääkaupunki Akaa juhlii jopa 15 eri tapahtumalla


Akaassa vietetään Hunajaviikkoja kolmannen kerran 24.8. – 6.9.2015. Tapahtuma on tänä vuonna ensi kertaa kaksiviikkoinen ja sen kunniaksi juhlitaan paikallista lähiruokaa. Läheltä lähtee –päivänä lauantaina 5.9. kaikkiaan 11 tilaa tai kohdetta avaavat ovensa yleisölle klo 10-14. Mukana on niin lihatiloja, luomuomenatarha, panimo kuin leipomomyymälöitäkin. Tapahtumakohteissa on erilaista ohjelmaa: tilamyymälät ovat auki, vieraat voivat tutustua tiloihin ja eläimiin sekä muuta mukavaa. Katso tapahtuman kartta tästä.

Hunajaviikkojen odotetuimpiin tapahtumiin kuuluu Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinat, jotka tuovat pörinää Toijalan torille lauantaina 29.8. klo 9-15. Myynnissä on hunajaa sekä muita kauden herkkuja, ja paikalla on muun muassa suuri joukko erilaisia yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa.

Makeassa toritapahtumassa esiintyvät mm. Kengurumeininki, Ville Leinonen ja Valkeakosken musiikkiopiston kanteleyhtye. Markkinat avaa Akaa kaupunginjohtaja Aki Viitasaari. Juonnoista vastaa ja tunnelmaa ylläpitää Iida Repo. Tapahtumaan ohjelmineen on vapaa pääsy.

Hunajahulinat-päivä huipentuu poptähti SANNIn keikkaan ravintolamaailma Kruuna&Klaavassa klo 24.

Mesihölkkä, Hunajalanit ja mehiläisvahavoidetta 


Hunajaviikkojen kattaukseen kuuluu jopa 15 erillistä tapahtumaa ympäri kaupunkia. Esimerkiksi torstaina 27.8. huhkitaan Ampiaisvyötärön metsästys -jumppaillassa, perjantaina 28.8. pelataan nuorten Hunajalaneissa Toijalan yhteiskoululla ja sunnuntaina 30.8. puolimaratoonataan Mesihölkkä-juoksutapahtumassa sekä tehdään mehiläisvahasta ihania voiteita. Lisäksi pirkanmaalaisten taiteilijaryhmien yhteinen Taidebussi kiertää Akaassa perjantaina 28.8. ja kirjastoissa touhutaan hauskojen visailujen ja suunnistusten merkeissä Hunajaviikkojen ajan. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.akaa.fi/hunajaviikot .

Hunajaviikot järjestää Akaan kaupunki yhteistyössä useiden paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa.

”Hunajaviikot on loistava osoitus siitä, miten kaupunki, yhdistykset ja muut toimijat puhaltavat yhteen hiileen. Tapahtumakokonaisuus ei olisi mahdollinen ilman suurta joukkoa eri tahoja, jotka haluavat luoda kaupunkiin positiivista pörinää ja mukavaa menoa. Hunajaviikkojen ohjelman laajeneminen kertoo siitä, että hunajateema on otettu Akaassa laajasti omaksi”, kertoo Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola.

Akaa julistautui Suomen Hunajapääkaupungiksi kesäkuussa 2014. Julistautuminen pohjautuu Akaan suunnitelmalliseen kaupunkimehiläistarhaukseen, joka sai alkunsa paikallisten tarhaajien toimesta vuonna 2009.

Ehdota Vuoden Kuhnuria


Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinoilla palkitaan perinteiseen tapaan Vuoden Kuhnuri. Tunnustus annetaan jollekin akaalaiselle, joko miehelle tai naiselle, kiitokseksi taustatyöstä kaupungin ja kaupunkilaisten hyväksi sekä positiivisen yhteishengen luomisesta. Kuhnurin valitsee Hunajaviikkojen työryhmästä koostuva raati, jolle voi lähettää Kuhnuri-ehdotuksia perusteluineen osoitteeseen sini.kantola(at)akaa.fi 16.8.2015 saakka.

 

Selaa Hunajaviikkojen sähköistä ohjelmaesitettä tästä

www.akaa.fi/hunajaviikot

Hunajaviikot Facebookissa

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola, puh. 040 335 3205 / sini.kantola(at)akaa.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi