Maailman mehiläispäivänä juhlitaan pölyttäjiä

 

Pölyttäjät – maailman mehiläispäivän sankarit

Mehiläisten merkitys maailman ruuantuotannolle on niin tärkeä, että YK on julistanut niille oman päivän. Maailman mehiläispäivää vietetään 20. toukokuuta.

Tänä keväänä on puhuttu paljon pölyttäjistä. Eniten esillä ovat olleet luonnonvaraiset mesipistiäisemme eli kimalaiset ja erakkomehiläiset. Moni on tehnyt niille asuinpaikaksi hyönteishotelleja ja istuttanut puutarhaansa mesi- ja siitepölykasveja. Noista kasveista hyötyvät tietenkin myös mehiläistarhaajien hoivissa elävät tarhamehiläiset.

Suomessa on tällä hetkellä noin 70 000 mehiläispesää, joista huolehtii reilut 3 000 mehiläistarhaajaa. Jokaisessa pesässä elää kuningatar ja 10 000–60 000 työmehiläistä.

Akaa on Suomen hunajapääkaupunki, ja meillä on lähes 20 miljoonaa mehiläistä ja melkein 40 mehiläistarhaa.

 

Vinkkejä maailman mehiläispäivän viettoon

Tänä vuonna maailman mehiläispäivänä ei voida juuri järjestää tapahtumia. Netissä voi kuitenkin seurata Akaan Mehiläisliveä Päivän kunniaksi kannattaa myös nauttia hunajasta vaikkapa ihanassa mustikkasmoothiessa ja ihailla pölyttäjien työtä ulkona luonnossa.

Lisäksi Ylen Pelasta pörriäinen -kampanjassa on monenlaisia videoita ja pelejä, joiden avulla voi tutustua pölyttäjien elämään.

Siis hienoa maailman mehiläispäivää kaikille!

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi