Lisää junavuoroja Akaaseen

 

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt alueellisen junaliikenteen pilotoinnista Pirkanmaalla. Tämä tarkoittaa, että Toijalan ja Tampereen välille tulee 9 lisävuoroa arkeen. Junat pysähtyvät myös Viialassa.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä ovat sopineet ostoliikennesopimuksella toteutettavasta junaliikenteestä vuonna 2020. Uusi sopimus lisää lähiliikenteen junavuoroja. Raha-asiainvaliokunta puolsi sopimusta 28. maaliskuuta 2019. Ostosopimuksella valtio sitoutuu ostamaan VR:ltä junaliikennettä 1.1.2020 - 31.12.2020 välisenä aikana. Sopimuksessa on mukana jatko-optio, joka antaa osapuolille mahdollisuuden jatkaa sopimuksen voimassaoloa 19. kesäkuuta 2022 saakka.

- Tämä on merkittävä avaus maakunnan lähiliikenteen kehittämisessä. Lisävuorot mahdollistavat aidon työmatkaliikkumisen junalla, erityisesti ruuhka-aikaan, sanoo suunnittelujohtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys Pirkanmaan liitosta.

- Lähiliikennettä on tavoiteltu Tampereen seudulle ja maakuntaan jo pitkään ja kunnat ovat kehittäneet maankäyttöä asemanseuduilla systemaattisesti. Nyt tehtyihin panoksiin saadaan vastinetta liikenteen palvelussa.

Pirkanmaa valikoitui viime syksynä yhdeksi alueellisen junaliikenteen pilottialueeksi. Pilotti liittyy taajamajunaliikenteen kilpailun avaamiseen ja se toteutetaan liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikennesopimuksen ja velvoitepäätöksen valmistelussa ja toteutuksessa.

Aikataulurakenteeseen on lisäksi tehty alueen toivomusten mukaisia tarkennuksia. Sovittujen liikennelisäysten toteutuminen edellyttää myönnettyä ratakapasiteettia.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi