Lähtisitkö ulkoiluystäväksi vanhukselle?

Lähtisitkö ulkoiluystäväksi vanhukselle?


Akaassa järjestetään keväällä 2017 ulkoiluystävä- / ulkoiluttajakoulutus.

Koulutus antaa valmiuksia toimia ulkoiluystävänä, tarjota vertaistukea ja edistää iäkkäiden ulkoilua hyvässä ja turvallisessa seurassa.

Ensimmäinen kokoontumiskerta on Hirvialhon koululla Viialassa ma 27.3.2017 klo 18.00. Koulutuksen kokonaiskesto noin 8 h. Tule mukaan, tuo ystäväsikin!


Taustaa

Yhteiskunnassamme on vallalla ajatus, että vanhus saa asua kotonaan niin pitkään, kuin se suinkin on mahdollista.

Kotona asuvissa ikäihmisissä on lisääntyvä määrä sellaisia, joiden itsenäinen ulkoilu jää tavattoman vähäiseksi tai suorastaan olemattomaksi. Asiaa helpottaisi, jos tällaisella kotonaan asuvalla henkilöllä olisi edes yksi ulkoiluystävä / ulkoiluttaja tukenaan. Akaassa tällaisia vapaaehtoisia on tarpeeseen nähden tällä hetkellä liian vähän.

Koulutus on tarkoitettu kaikille iäkkäiden ulkoilun avustamisesta kiinnostuneille vapaaehtoisille henkilöille.


Koulutuksen rakenne

Paikallinen ulkoiluystäväkoulutus on yhteensä 8 oppituntia ja se toteutetaan kolmena koulutuskertana. Kokoontumiskertojen välissä on 1-2 viikon tauko, jonka aikana vapaaehtoiset ja iäkkäät tutustuvat toisiinsa koulutuksessa saadun välitehtävän avulla. Iäkkään luo mennään tällä ensimmäisellä kerralla yhdessä kotihoidon työntekijän kanssa.


Koulutuksen vetäjä

Kouluttajana toimii Harri Rantala, joka on käynyt Ikäinstituutin järjestämän ”Ulkoiluystäväksi iäkkäälle” -kouluttajakoulutuksen ja vetää koulutuksen vapaaehtoistyönä. Tavoitteena on saada ulkoiluystäviä / ulkoiluttajia ainakin tulevan kesän tarpeisiin.


Koulutukseen ilmoittautuminen

Mielellään ennakkoon Harri Rantalalle, puh. 040 5211 304, harri.rantala(at)pp5.inet.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi