Läheltä lähtee! tarjoilee laajan kattauksen

Läheltä lähtee! tarjoilee laajan kattauksen

Lauantaina 2.9. osana Hunajaviikkoja vietettävä Läheltä lähtee! –tapahtuma avaa jälleen ovensa Akaan ja lähialueen lähiruokatiloille. Monet aikaisemmilta vuosilta tutut osallistujat kutsuvat taas ihmisiä tapaamaan vanhoja ystäviä ja tutustumaan tilojen toimintaan.  Paikoissa voi tutustua eläimiin, tehdä tuoreita herkkuostoksia, nautiskella maaseudun tunnelmasta ja paljon muuta. Mukana on edelleen monipuolisesti erilaisia kohteita; useiden lihatilojen lisäksi muun muassa omenatila, panimo ja mehiläistarha.

Ankkoja, lampaita ja karjaa

Tolvilan kartanon luomulammastilalla on avoinna luomutilan myymälä Paimenen Makasiini sekä pop up -kahvio. Myös muita paikallisia tuotteiden myyjiä ilahduttaa kävijöitä. Tolvilassa nähtävillä on lampaita ja saatavilla lammastietoutta.

Jonkka Highland – tilalla Kylmäkoskella voi tutustua tilan ylämaankarjaan, minkä lisäksi tilamyymälä on avoinna ja vieraille on luvassa kahvi- ja mehutarjoilu.  
Teristen kartanolla Toijalassa voi tutustua laiduntaviin eläimiin, seurata sadonkorjuutöitä ja tehdä pihvilihaostoksia. Tilalla on myös kahvi-, mehutarjoilu.

Mantereen tila puolestaan tarjoaa lähellä tuotettua luomulihaa suoraan tilalta. Heidän kauniilla tilallaan Vanjaveden rannalla on tarjolla tuotteiden myyntiä, pop up -grilli ja ohjelmaa lapsille.

Tuoretta savukalaa, kalankäsittelyn ja savustuksen esittelyä ja maistiaisia on luvassa Millerin alueella toimivassa Kylmäsavukeisarin myymälässä.

Terissaaren luomuomenatilalla Toijalassa ohjelmassa tilan esittelyä ja mahdollisen sadon mukaan luomuomenoiden itsepoimintaa kilohinnalla. Myynnissä myös tilan hedelmiä ja mehuja sekä mahdollisesti Toijalan Eräveikkojen kahvio.

Kuhavuoren tilalla näkee mehiläistarhausta käytännössä ja saa ostaa ihania hunajatuotteita. Myös kahvilan antimista pääsee nauttimaan tilalla käydessään.

Akaan kaupunkimehiläistarhauksen ”isä” Risto Niilimäki esittelee myös mehiläistarhausta ja hunajantuotantoa kaupunkitarhalla Toijalan keskusurheilukentän takana. Uuden sadon hunajaakin pääsee maistelemaan.

Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy. Vierailla voi omatoimisesti joko omilla autoilla, pyörällä tai kävellen. Tulijoita pyydetään kuitenkin huomioimaan, että osassa tiloja pysäköintitilaa on rajallisesti.

Kartan ja tiedot kohteistä löydät sivuiltamme täältä!

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi