Kuntalaiset haastattelivat kaupunginjohtajaehdokkaita

 

Akaan kaupungin järjestämä kaupunginjohtajaehdokkaiden avoin haastattelutilaisuus kiinnosti kuntalaisia. Vajaa 100-henkinen yleisö saapui esittämään kysymyksiä ja kuuntelemaan ehdokkaiden ajatuksia Toijalan yhteiskoululle 16. tammikuuta 2019.

Tilaisuudessa ehdokkaat Antti Peltola, Pasi Mäkinen ja Riku Siren kertoivat yleisölle näkemyksiään Akaan tulevaisuudesta sekä strategisten tavoitteiden toteuttamisesta. Yleisöä kiinnostivat niin Akaan palveluiden saatavuuden säilyttäminen, viihtyvyyden parantaminen kuin elinkeinoelämän toimintaedellytyksien varmistaminen.

Myös ehdokkaiden johtamis- ja vuorovaikutustaitoja sekä talousosaamista tiedusteltiin monesta suusta. Kun ehdokkailta kysyttiin aikovatko he valituksi tullessaan muuttaa Akaaseen asumaan, kaikki vastasivat myöntävästi.  

Yleisötilaisuuden vetäjänä toimi Akaan valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen. Tilaisuutta oli mahdollista seurata suorana verkon välityksellä Akaan Seudun Facebook-sivulla.

Kaupunginjohtajaksi pyrkivistä hakijoista Peltola, Mäkinen ja Siren etenivät valintatyöryhmän päätöksellä soveltuvuusarviointeihin ja kuntalaisten haastateltaviksi. Kaikille avoimen yleisötilaisuuden jälkeen ehdokkaat jatkoivat Akaan valtuuston iltakouluun, jossa valtuutetuilla oli mahdollisuus haastatella hakijoita.

Akaan valtuuston on tarkoitus valita uusi kaupunginjohtaja 23. tammikuuta 2019 pidettävässä kokouksessa. Tilaisuus on avoin yleisölle.

 

Antti Peltola (vas.) on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja hän työskentelee tällä hetkellä Järvenpään hallinto- ja talousjohtajana. Kauppatieteiden maisteri Pasi Mäkinen on Pirkanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja. Riku Siren työskentelee Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmistelussa projektipäällikkönä.

 

 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi