Kotitalouksien pakkausjäte Rinki-ekopisteisiin


Tammikuun alussa aloitti toimintansa uusi kaupan ja teollisuuden kustantama Rinki-ekopisteverkosto kotitalouksien pakkausjätteiden keräykseen.

Keräysvastuu on tähän saakka ollut kunnilla, ja nyt se siirtyy pakattuja tuotteita markkinoille tuoville yrityksille, eli kaupalle ja teollisuudelle. Koko maan kattavan keräyspisteverkostoon on tulossa vuoden 2016 aikana vähintään 1 850 keräyspistettä, joissa kerätään kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia. Lisäksi muovipakkauksia vastaanotetaan noin 500 keräyspisteessä.

Keräyspisteet sijoitetaan sinne, missä liikkuu mahdollisimman paljon ihmisiä. Suurin osa Rinki-ekopisteistä tulee sijaitsemaan kauppojen yhteydessä.

Myös Akaa on mukana Rinki-verkostossa, ja uutena kaupunkiin on tulossa keräyspisteitä kotitalouksien muovijätteelle. Kaikki keräyspaikat päivittyvät alkuvuonna Kierrätys.infoon. 

Päivitys 22.1.2016: Akaaseen on saatu ensimmäinen muovijätteen keräyspiste. Se sijaitsee osoitteessa Asemakatu 10 (Viialan taksi).Katso kuntakohtainen kierrätyspisteluettelo
« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi