Kohtaamispaikka Narikka tuli jäädäkseen

 

Etelä-Pirkanmaan kuntien yhteinen SoKu-hanke, eli sosiaalisen kuntoutuksen hanke päättyy marraskuussa 2018. Kolmevuotisen projektin avulla on kehitetty ja toteutettu yhteisösosiaalityötä, osallisuutta lisäävää monimuotoista sosiaalista kuntoutusta sekä sosiaalista terveydenhuoltoa. Eli käytännössä on annettu tukea arjen haasteisiin sitä tarvitseville työikäisille, pääasiassa alle 30-vuotiaille aikuisille. Tavoitteena on muun muassa ollut torjua syrjäytymistä ja edistää osallisuutta. Keskeistä on ollut yksilöllinen apu sekä tuki samassa tilanteessa olevilta.

Hankkeen merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu matalan kynnyksen kohtaamispaikka Narikan perustaminen Toijalassa sijaitsevaan Kauppiastavarataloon. Narikkaan on voinut tulla poikkeamaan, tapaamaan ihmisiä, kysymään neuvoja, lukemaan lehtiä tai pelailemaan. Välillä on kuultu ajankohtaisia esittelyitä paikallisilta viranomaisilta ja toimijoilta, on juteltu aiheesta ja aiheen vierestä. Samoissa tiloissa toimii Akaan yhteispalvelukeskus, mukaan lukien työllisyydenhoidon palvelut, mikä on mahdollistanut moniammatillista yhteistyötä asiakkaiden auttamiseksi.

Hankkeessa tehtiin Narikassa kävijöille asiakaskysely, jonka perusteella suuri osa (90 %) piti toimintaa joko tarpeellisena tai erittäin tarpeellisena.

Hankkeessa oli yhteensä 245 asiakasta, joista moni sai tarvitsemaansa tukea ja ohjausta. Akaalaisia asiakkaita oli 90. Kaikista hankkeen asiakaista siirtyi työelämään 19, opiskelemaan 17, kuntoutukseen (Kela) 15, kuntouttavaan työtoimintaan 40 ja eläkkeelle 10.

Vaikka SoKu-hanke päättyy, kohtaamispaikka Narikan toiminta jatkuu tästä eteenpäin Akaan kaupungin aikuissosiaalityön järjestämänä. Narikan ovet pidetään auki 1.12.2018 alkaen tiistaisin klo 9-12. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin Akaan aikuissosiaalityön Facebook-sivuilla sekä kaupungin nettisivuilla. Lisäksi Narikassa toimii perjantaisin klo 9-12 ikäihmisille suunnattu Narikka-Lähitori.
 

Asiakkaat näyttämöllä


SoKu-hankkeen päätöstilaisuutta vietettiin 23. marraskuuta. Ohjelmassa nähtiin myös Akaassa ja Urjalassa kiertänyt esitys Vähän raitaa siihen arkeen. Esitys kertoo sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaiden kokemuksista heidän itsensä esittämänä. Ohjauksesta vastasi Kati Siren.

SoKu-hanketta on rahoitettu Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen myöntämällä ESR-rahoituksella.

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi