Kirkonkylän koulun sisäilmatyöryhmä 8.8.2017

Kirkonkylän koulun sisäilmatyöryhmä 8.8.2017   

Koulukohtainen sisäilmatyöryhmä kokoontui Kirkonkylän koululla kuuntelemaan FCG:n suorittamia tutkimuksia ja jatkotoimenpiteitä.

FCG:n suunnittelupäällikkö Anna Laitinen avasi osallistujille 21.6.17 päivitetyn tutkimuksen tuloksia. Laitinen kertoi, että koululla on tehty eri toimijoiden puolesta laajoja kuntotutkimuksia koskien muun muassa alapohjia, vuorimuurauksia ja kellaritiloja. Myös asuntolan puolella on kesällä tehty laajoja mittauksia. Anna Laitisen yleinen viesti oli, että koulun ala- väli- ja yläpohjassa on vaurioita ja niiden korjaaminen vaatii laajoja toimenpiteitä.

Laitinen kertoi kattavasti tarkkoja tutkimustuloksia koulun eri osa-alueista ja ehdotuksia niihin kohdistuvista korjauksista. Ulkoseinä, ikkunoiden ja alapojan rakenne vaatisi heidän puitteissaan tarkempaa tutustumista. Lisänäytteille olisi joka tapauksessa edelleen tarvetta ennen kuin voidaan alkaa tekemään kattavaa korjaus- ja kustannussuunnitelmaa. Laitisen mainitsema korjaustapaehdotus kustannuksineen toteutuu huomattavasti nopeammassa ajassa kuin eksaktimman korjaussuunnitelman valmistuminen, joka vaatinee suuntaa antavasti noin kahdeksan viikon ajan laboratoriotutkimuksineen.

Työryhmä toivoi pikaista selvitystä tilanteeseen, joten FCG:n edustajan kanssa sovittiin tilauksesta nopeammin valmistuvasta korjaustapaehdotuksesta ja alustavasta kustannusarviosta. Asia otetaan suunnittelun alle välittömästi.

Korjaustapaehdotuksen valmistuttua tilataan riskianalyysi Tuula Putukselta.

Koululla tehdyn kuntotutkimuksen ja työterveyslääkärin lausunto käypähoitosuosituksen puitteissa on, että terveydellinen haitta tiloissa työskentelyyn on kohtalainen ja toimenpiteisiin on ryhdyttävä, mutta koulu on tässä tilanteessa käyttökuntoinen ja koulutyö käynnistyy huomenna 9.8.

Lisätietoja:

sivistysjohtaja Tero Kuusisto puh. 040 335 33 77

tekninen johtaja Antti Kemi puh. 040 335 3270

Kirkonkylän koulun rehtori  Heli Hotti-Paananen puh. 040 335 4615

etunimi.sukunimi@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi