Keskustan koulun tilanne 10.2.2017

 

Keskustan koululta 24.1.2017 otettujen sivelynäytteiden laboratoriotulokset ovat valmistuneet ja ne on lähetetty professori Tuula Putukselle lausuntoa varten.

Clavis Consulting / rakennustekninen asiantuntija DI Kari Immoselle on toimitettu kaikki tiedot rakentamisessa käytetyistä materiaaleista, suunnitelmista ja mm. sinne asennetusta puhdistuslaitteistosta. Jatkossa koululla tehtäviin tutkimuksiin, niiden tarvittavan laajuuden määrittämiseen ja käytettäviin menetelmiin tulee osallistumaan Immosen lisäksi VTT:n sertifioima rakennusterveysasiantuntija. Tutkimuksia tehdään koululla ajankohtina, jolloin koululla ei ole oppilaita.

Immosen suosituksesta kaikki koulun ilmanvaihtokoneet käyvät nyt täydellä teholla päiväsaikaan ja puolikkaalla teholla yöajat. Loppusyksystä alkaen käytössä ollut käyttötarpeen mukainen hiilidioksidiohjaus on siis ohitettu. Ala-aulan ja B-siiven ylimmän käytävän ilmanvaihdon tehostamistoimet pyritään tekemään hiihtoloman aikana.  Ilmanvaihtojärjestelmien toimivuuden ja mahdollisesti tarvittavien toimenpiteiden kokonaistarkastelu tullaan tekemään Immosen toimesta.

Koulun sisäilman suhteellinen kosteus on kolmesta pisteestä kahden viikon ajan tehtyjen tarkkailujen perusteella vaihdellut välillä 20-24 %. Sisäilma on suosituksia kuivempaa.

Kokonaisuudessaan koulun tilanne ja kaikkien tarvittavien toimenpiteiden laajuus on selvillä kuukauden kuluessa.

Sivistystoimen jatkotoimenpiteet arvioidaan tutkimustulosten perusteella. Vanhemmille järjestetään asiasta infotilaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi, puh. 040 335 3270, etunimi.sukunimi@akaa.fi
Akaan kaupungin vs.sivistysjohtaja Tuovi Ronkainen, puh. 040 335 3302, etunimi.sukunimi@akaa.fi 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi