Keskustan koulun sisäilman lisätutkimukset ja toimenpiteet

 

Viialan Keskustan koulun sisäilman suhteellisen kosteuden mittaamiseksi koululle on asennettu kolme mittauslaitetta 27.1.2017 ja niiden mittaustietoa seurataan päivittäin siten, että tästä asiasta julkaistaan uusi tiedote 2.2.

Ilmanvaihtokanavien puhdistustarpeen selvittämiseen liittyvä kanavatutkimus suoritetaan TT-Air Oy:n toimesta laaja-alaisesti ympäri koulua 30.–31.1. Suositusten mukaan ilmanvaihtokanavien puhdistusväli on viisi vuotta, mutta koululla vallinneen poikkeuksellisen pölyämisen takia halutaan selvittää, olisiko työ tarpeen tehdä jo nyt.

Professori Tuula Putuksen antama lausunto koskee pölynäytteitä, jotka otettiin koululla 28.12.2016, eli ennen tiloissa suoritettua tehosiivousta. Tehosiivouksen jälkeen 24.1.2017 otettujen kontrollinäytteiden tulokset saadaan ensi viikolla ja tuloksista tiedotetaan erikseen.

Keskustan koululla tullaan ottamaan sisäilmanäytteitä vähintään kymmenestä eri kohdasta viikon 5 aikana ja niistä saadaan tutkimustulokset 2-3 viikon kuluessa näytteenotosta.

Sweco Oy muutossuunnitelmat sisääntulo-ala-aulan ja B-siiven ylimmän kerroksen käytävien ilmanvaihdon tehostamisesta ovat valmistuneet ja niiden edellyttämät muutostyöt toteutetaan hiihtolomaviikon aikana.

Sisäilman puhdistamiseksi B-siiven ilmanvaihtokoneeseen asennetaan keskiviikkona 1.2. Energiakonsultit Oy:n ilmanpuhdistaja, jolla mm. saadaan vähennettyä ilmassa leijuvien epäpuhtauksien ja uusista materiaaleista haihtuvien päästöjen määrää. Laitteen vaikuttavuutta sisäilman laatuun seurataan tehostetusti.

Tehtyjen oirekyselyiden tarkempi analysointi on tilattu Tuula Putukselta. Oppilaille ja henkilökunnalle tullaan lisäksi tekemään uusi oirekysely maaliskuussa.

Koulun siivoamisessa ylätasopölyjen määrän tarkistaminen ja tarvittaessa pyyhkiminen on sisällytetty päivittäiseen ylläpitosiivousohjelmaan, johon on saatu myös lisähenkilökuntaa.

Jos tässä tiedotteessa esitetyillä toimenpiteillä ei saada aikaan parannusta sisäilmatilanteeseen, lisätutkimuksia jatketaan rakenteellisilla tutkimuksilla.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi, puh. 040 335 3270, etunimi.sukunimi@akaa.fi
Akaan kaupungin vt.kiinteistöpäällikkö Juha Jalonen, puh. 040 335 3255, etunimi.sukunimi@akaa.fi 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi