Kaupunginhallitus esittää Viialaan uutta yhtenäiskoulua

Akaan kaupunginhallitus päätti 4.6.2019 pidetyssä kokouksessaan esittää valtuustolle äänin 6-5 kaupunginjohtaja Antti Peltolan ehdotuksen mukaisesti, että Viialaan rakennetaan uusi yhtenäiskoulu.

Uuteen yhtenäiskouluun sijoittuisivat kaikki Viialan taajaman 750 oppilasta esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin. Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että uudesta koulusta käynnistetään hankesuunnittelu sivistystoimen ja teknisen toimen yhteistyönä. Sekä tekninen lautakunta että sivistyslautakunta ovat kannattaneet uuden koulun rakentamista.

Hankesuunnittelussa selvitetään ja määritellään uuden koulun toteutuksessa painotettavia ominaisuuksia ja vaatimuksia. Näitä ovat esim. Terve talo-kriteerien noudattaminen, puu- / hirsirakentamisen mahdollisuudet, ekologisuus, energiatehokkuus, alhainen hiilijalanjälki tai Joutsenmerkin vaatimukset ja tuotantotekniikka. Lisäksi suunnittelussa halutaan määrittää laajasti eri käyttäjäryhmät toteutussuunnitelmien perustaksi.

Opetuskäytöstä poistuvien käyttömahdollisuudet muihin tarkoituksiin selvitetään kiinteistöjen jalostuksen näkökulmasta, jolloin vaihtoehtoina on mm. niiden muu käyttö, vuokraaminen, purkaminen tai myyminen. Kaupunkitason kouluverkkoselvityksen kokonaistilanne vaihtoehtoineen päätettiin esittää merkittäväksi tiedoksi.

Akaan valtuusto käsittelee asiaa 19. kesäkuuta.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335 tai antti.peltola@akaa.fi

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi