Katujen ja katuvalojen vikailmoitukset siirtyivät verkkoon


Akaan kaupungin tekninen toimi on ottanut käyttöön uuden sähköisen vikailmoituspalvelun, jonka avulla kuntalaiset voivat helposti ilmoittaa katujen kunnossapitoa ja katuvaloverkkoa koskevista vioista. Ilmoituksen voi jättää teknisten palveluiden nettisivuilla tai osoitteessa http://vikailmoitukset.akaa.fi/. Järjestelmä mahdollistaa asiakkaalle myös ilmoituksen käsittelyn seurannan.

Palautelomakkeen avautuessa asiakas voi valita, koskeeko ilmoitus katujen kunnossapitoa vai katuvaloverkkoa. Palveluun voi myös ilmoittaa muista yleisten alueiden vioista. Viestikenttään kirjoitetaan havaittu vika, jonka tueksi asiakas voi halutessaan ladata liitteeksi kohteesta ottamansa kuvan. Lisäksi tulee määritellä kohteen sijainti paikannuskartalta.

Palaute menee suoraan vastuuhenkilölle


Akaan kaupungin katumestari Vesa Savolaisen mukaan sähköinen vikailmoituspalvelu on kaupungille hyödyllinen, koska pyynnöt tallentuvat yhteen paikkaan eivätkä häviä sieltä.

– Näin saamme varmistettua, että tieto välittyy suoraan kyseistä asiaa hoitavalle vastuuhenkilölle. Lisäksi voimme hyödyntää ohjelmaa työnohjaukseen ja seurantaan, Vesa Savolainen kiittelee.

– Kuntalaisen kannalta on selkeää, että hänen ei tarvitse tietää eikä ruveta selvittämään, että kenelle kyseinen asia kuuluu. Vikapalvelu on helppokäyttöinen ja ilmoituksen tekeminen onnistuu nopeasti.

Jos kartalta ei löydy kyseistä katuvalopylvästä, kyse on todennäköisesti siitä, että sen hoito kuuluu Liikennevirastolle, ei Akaan kaupungille. Tässäkin tapauksessa asiakas voi jättää asiasta palautteen, jonka kaupunki välittää eteenpäin.

Ei päällekkäisiä ilmoituksia


Ennen vikailmoituksen jättämistä Savolainen pyytää asiakkaita tarkistamaan järjestelmästä, onko joku jo ehtinyt tehdä ilmoituksen samasta kohteesta. Järjestelmässä näkyvät kaikki aikaisemmin jätetyt vikailmoitukset, jotta samasta kohteesta ei lähetettäisi turhaan useita päällekkäisiä ilmoituksia.

Jos asiakas haluaa seurata ilmoituksen käsittelyä ja vian korjaamisen etenemistä, hänen tulee kirjautua järjestelmän käyttäjäksi luomalla itselleen sinne tunnukset. Käyttäjä saa sähköpostiinsa ilmoituksen, kun hänen ilmoittamansa vika on korjattu.

Risteysalueiden valot korjataan viipymättä


Kaupunki korjaa yksittäiset valaisinviat tänä vuonna päivitetyn katuvalaistuksen palvelutasokuvauksen mukaisesti. Vuoden aikana on neljä tarkastusajankohtaa, jotka ajoittuvat syyskuuhun, loka-marraskuun vaihteeseen, joulukuuhun ja helmikuuhun.

– Vaiheviat ja useammat pimeät valot esimerkiksi risteysalueella korjataan viipymättä. Muut korjaukset tehdään aina tapauksesta riippuen mahdollisimman pian, Sanoo Savolainen.

Palautejärjestelmä on käytössä maassamme mm. Tampereella ja Oulussa. Toimittaja on espoolainen Gerako Oy.


Lisätietoja:

Akaan kaupungin katumestari Vesa Savolainen, puh. 040 335 3274, vesa.savolainen(at)akaa.fi.Teksti: Sini Kantola

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi