Juna-asemien liityntäpysäköinti helpottaa matkustamista

 

Akaan asemien uudet liityntäpysäköintialueet helpottavat joukkoliikenteen käyttöä. Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti lähellä asemia. Voit jättää auton tai pyörän parkkiin, ja jatkaa matkaa junalla tai bussilla.

Akaan Toijalan rautatieasemalla avattiin joulukuussa uusi liityntäpysäköintialue, johon tuli 120 autopaikkaa lisää. Entuudestaan paikkoja oli 60. Alue sijaitsee lähellä nykyistä pysäköintialuetta radan itäpuolella Ryödintien varressa. Lisäksi matkustajien käytössä on Toijalan asemarakennuksen edessä oleva asfaltoitu pysäköintialue.

Aseman seudulle on lisätty opasteita liikkumisen helpottamiseksi. Uusi pysäköintialue valaistaan vielä ennen joulunpyhiä.

Pysäköinti Toijalan aseman seudulla on asiakkaille maksutonta.

Akaan kaupunki aikoo parantaa liityntäpysäköinnin mahdollisuuksia myös Viialassa ensi keväänä.
 

Lisää junavuoroja

Akaan sisäinen ja ulkoinen lähijunaliikenne paranevat huomattavasti 15.12.2019 alkaen, kun radalle saadaan uusia vuoroja. Lähijunat kulkevat Tampereen ja Riihimäen välillä, ja 9 uutta vuoroa pysähtyy sekä Toijalan että Viialan asemilla.

Vuorot ajoittuvat siten, että etenkin työmatkalaisten ja opiskelijoiden yhteydet paranevat.

Parantuvia junayhteyksiä juhlitaan Toijalan ja Viialan asemilla maanantaina 16. joulukuuta.
 

Tutustu 16.12. tapahtumiin asemilla

Löydä itsellesi sopivat junavuorot

 

Liityntäpysäköintipaikat Toijalan asemalla ovat kolminkertaistuneet. Uusi pysäköintialue sijaitsee Ryödintieltä katsottuna asematunnelin vasemmalla puolella.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi