Joulukuuset nousivat Toijalan ja Viialan toreille


Joulunaikaa juhlistavat torikuuset nousivat Toijalaan ja Viialaan keskiviikkona 18.11.2015. Torstaipäivän aikana kuuset saivat ylleen myös kauniisti loistavat jouluvalot.

Kuuset on perinteisesti tuotu toreille ennen virallisia joulunavauksia, joita vietetään Toijalassa 21.11. ja Viialassa 28.11.

Akaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Vesa Savolaisen mukaan kuuset ovat kooltaan 12-13-metrisiä ja ne ovat peräisin Hukarista ja mistäpä muualta kuin Kuusikankaalta.

- Toijalan kuusen saimme lahjoituksena kaupunkilaiselta, joka oli kaatamassa puuta omalta pihaltaan Kuusikankaalla. Kuuset pyritään aina löytämään mahdollisimman läheltä, jotta kuljetus sujuisi hyvin ja joulupuut saadaan juhlapaikalle vaurioitumatta, Savolainen kertoo.

Viialan joulupuu on kasvanut Hukarin alueella kaupungin maalla, josta kaupunginpuutarhuri Heli Laine sen löysi.

- Kuusi sattui tällä kertaa löytymään viimevuotisen torikuusen vierestä, Savolainen mainitsee.

Kuusien pystytys onnistui ulkopuolisen urakoitsijan sekä teknisen toimen henkilöstön yhteispelinä. Komeat kuuset saavat koristaa toreja loppiaiseen saakka.


Uudet puut taas ensi vuonna


Akaan toreille on aina löytynyt ulkomuodoltaan ja kooltaan sopivat joulukuuset. Vesa Savolainen ei kuitenkaan panisi pahitteeksi, vaikka ensi vuoden juhlakuuset olisivat tiedossa jo hyvissä ajoin.

- Jos jollain kuntalaisella on mielessään torikuuseksi soveltuva puu, niin mielihyvin otetaan vinkkejä vastaan, Vesa Savolainen toivoo.


Teksti ja kuvat: Sini Kantola


« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi