Ikäneuvo-hanke käynnistyy

Ikäneuvo-hanke käynnistyy


Pirkanmaalla on alkanut Ikäneuvo-hanke, jonka tavoitteena on luoda koko maakunnalle yhteinen ikääntyneiden neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamalli.


Hanke käynnistyy 12 kick-off-tilaisuudella, joita järjestetään hankekunnissa helmi-maaliskuussa. Ensimmäinen tilaisuus on torstaina 2.2. klo 14−16 Nokialla. Akaan ja Urjalan tilaisuus on keskiviikkona 8.2. klo 13−15 kaupungintalon valtuustosalissa, Myllytie 3, Akaa. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kuntien päättäjät, henkilöstö, kolmas sektori, yritykset ja muut sidosryhmät.

Ikäneuvon tarkoituksena on, että ikääntynyt tai hänen omaisensa saisi tarvitseman avun yhdestä paikasta ottamalla yhteyttä joko soittamalla, verkon kautta tai käymällä paikanpäällä. Yhteistä asiakasohjausta ja neuvontaa täydentäisivät asiakkaan lähellä kunnissa tai kaupunginosissa olevat paikalliset palvelut.

Hankkeessa selvitetään myös keinoja, joiden avulla ikäihmisen on mahdollista asua turvallisesti kotona. Sitä varten kerätään kunnista jo käytössä olevia hyviä toimintatapoja, kehitetään niitä ja kokeillaan käytännössä eri kunnissa (mm. omaishoitoperheiden tukimalli).

Ikäneuvo-hanke kestää lokakuuhun 2018 saakka. Siihen osallistuvat Akaan (sis. Urjala), Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan (sis. Pälkäneen), Lempäälän, Nokian, Pirkkalan (sis. Vesilahti), Sastamalan (sis. Punkalaidun), Valkeakosken, Virtojen (sis. Ruovesi), Ylöjärven ja Tampereen (sis. Orivesi) kunnat ja kaupungit. Hankekumppaneina toimivat Luona Hoiva Oy, Pirkanmaan Senioripalvelut Oy ja Tampereen Kaupunkilähetys ry.

Kehittäjäkumppaneina hankkeessa ovat mukana Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Posti, VideoVisit Oy, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan pelastuslaitos, Pikassos, Insta Care Oy ja Kehitysvammaisten palvelusäätiö sr. Hankkeen aikana tehdään yhteistyötä myös muiden toimijoiden kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Ikäneuvolle 2,34 miljoonaa euroa hallituksen kärkihankkeesta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa" (I&O).


Lisätietoja:

Akaan kaupungin vanhus- ja vammaistyönjohtaja Eveliina Kiiski, puh. 040 335 3434 tai eveliina.kiiski@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi