Hyvinvointikeskuksen rakentamiselle saatu poikkeuslupa

Sosiaali- ja terveysministeriö käsitteli Akaan poikkeuslupahakemusta torstaina 4.7. Ministeriön kanta hakemukseen oli positiivinen ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen vahvistamana Hyvinvointikeskus-hankkeelle on nyt saatu uusi poikkeuslupa. ”Olen päätöksestä erittäin tyytyväinen. Päätös merkitsee sitä, että pääsemme etenemään yhdessä Akaan kaupungin merkittävimmistä hankkeista. Nykyaikaisella ja modernilla hyvinvointikeskuksella on iso vaikutus kaupungin palveluverkkoon, kuntalaisten palveluihin sekä kaupungin talouteen. Hanke edistää Akaan Toijalan aseman seudun kehittämistä ja on varmasti yksi tuleva vetovoimatekijämme.” toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Akaan kaupunki jätti Sosiaali- ja terveysministeriöön päivitetyn poikkeuslupahakemuksen uuden Hyvinvointikeskuksen rakentamiseksi toukokuussa. Uuden luvan hakeminen tuli välttämättömäksi, kun ministeriö katsoi että  Hyvinvointikeskuksen suunnitteluratkaisu nykyisessä laajuudessaan ei enää vastannut aiemmin ministeriön myöntämän poikkeusluvan ehtoja.

Uusi poikkeuslupa mahdollistaa hankkeen jatkamisen ja erityisesti hankkeen toteutussuunnittelun käynnistämisen yleissuunnitteluvaiheen tulosten pohjalta.

Tavoitteena on jatkaa rakennuslupavaiheen valmistelua ja tarvittavien toteutussuunnitelmien laatimista. Käynnissä on myös tarjouskilpailu, jonka tavoitteena on valita hankkeelle rakennustöiden paikallisvalvoja sekä kosteudenhallinta- ja turvallisuuskoordinaattorit.

”Toteutussuunnitteluvaiheessa tavoitteena on varsinaisen rakentamisen  edellyttämien rakennusosakohtaisten suunnitelmien laatiminen ja rakennustöiden aloittamisen valmistelu”  toteaa hankkeen projektipäällikkö Jan-Erik Järventie.

Uuden poikkeusluvan ja välittömästi käynnistyvän toteutussuunnitteluprosessin myötä tavoitteena on varsinaisen rakennustyön aloittaminen syksyn 2019 aikana. Tämän perustella uusi Hyvinvointikeskus olisi karkean arvion mukaan mahdollista ottaa käyttöön kesällä 2021.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Jan-Erik Järventie, puh. 040 335 3276

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi