Hunajaviikot valtaa hunajapääkaupunki Akaan

Hunajaviikot valtaa hunajapääkaupunki Akaan

 

Nyt ne alkavat – loppuvuoden makeimmat viikot eli Hunajaviikot! Tuttuun tapaan Akaan kaupunki on innostanut mukaan lukuisia eri tahoja, jotka ovat yhteisvoimin ideoineet kaikenikäisille sopivia tapahtumia 29.8 – 11.9.2016 väliseksi ajaksi. Vaikka suuri osa tapahtumista ajoittuu viikonlopuille, tekemistä riittää myös jokaiselle arkipäivälle.

Hunajaviikoille otetaan ennakkostartti jo lauantaina 27.8. vietettävissä nuorisokahvila Manalan avajaisissa sekä hölkätään virallisen tapahtuma-ajan jälkeen Mesihölkässä sunnuntaina 18.9.

 

Hunajahulinat ja lähiruoka huipentavat viikot

 
Edellisvuosien valossa Hunajaviikkojen suosituinta tapahtumaa, Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinoita, vietetään lauantaina 3.9. Hunajahulinoilla Toijalan tori täyttyy iloisesta tunnelmasta, musiikista ja tietenkin hunajamyynnistä! Päivän aikana torilta tehdään kaksi yleisölle avointa kävelyretkeä tarhaaja Risto Niilimäen mehiläistarhalle, joka sijaitsee Akaan Toijalan keskustassa. Hunajahulinoiden musiikkitarjonnassa kuuluu paikallisuus Pasi Vainionperä duon muodossa, ja Herra Heinämäen lato-orkesterin esitys on varmasti yksi päivän odotetuimmista hetkistä. Odotettu on myös tapahtuman päättävä Vuoden Kuhnurin – ja Kuningattaren – valinta. Illalla laitetaan jalalla koreasti paikallisissa ravintoloissa, joista Kruuna ja Klaava marssittaa lavalle Martti Servo&Napander –yhtyeen.

Myöskin suosittu Läheltä lähtee! –lähiruokatapahtuma on mukana tämän vuoden Hunajaviikoilla. Akaalaisten lähiruokatilojen ja –tuottajien monipuoliseen tarjontaan pääsee tutustumaan yhteensä 13 eri kohteessa lauantaina 10.9. klo 10-16.

 

Tapahtumia kaikissa taajamissa

 
Hunajaviikkojen monipuolinen ohjelma koskettaa jokaisen taajaman asukkaita nyt aikaisempaa enemmän. Toijalassa pidetään Hunajahulinoiden lisäksi muun muassa villiyrtti- ja mehiläisvahavoidekurssit, pohdiskellaan elämää ja erotiikkaa Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen Hunajaisissa yhteislauluissa tiistaina 30.8. ja suunnistetaan Hunajarasteilla torstaina 1.9.

Akaan nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut pitävät avoimet ovet Viialan nuorisokeskuksella lauantaina 3.9. Kävijät ovat tervetulleita klo 16-21 esimerkiksi pelaamaan biljardia tai nauttimaan pop up –vohvelikahvilan antimia. Lisäksi kirjailija Johanna Sinisalo on vierailulla Viialan kirjastossa  tiistaina 6.9. Maksuttomassa tilaisuudessa hän kertoo mehiläisteemaisesta Enkelten verta –kirjastaan.

Kylmäkoskella vietetään Hunajaisia hulinoita Akaan Kenno –liikekeskuksessa torstaina 8.9. ja perjantaina 9.9. sekä hiljennytään viikkojen päätteeksi Mesimessuun Kylmäkosken kulttuurikirkossa sunnuntaina 11.9.

Lisätiedot ohjelmasta löytyvät osoitteesta www.akaa.fi/hunajaviikot   

Katso sähköinen ohjelmaesite

Hunajaviikot Facebookissa

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi